14-04-2017

Nu ZONDAG: Paaseieren-raap voor de kinderen, op het terrein: iedereen Welkom :)

 Door Wouter Rommel11 april 201711 april 2017 Ecologie

Zondag is het Pasen. De traditie wil dan dat de paashaas, of zo u wilt de paasklokken die terugkomen van hun retraite in Rome, chocolade-eieren verstopt in tuinen, parken, velden en bossen. De kinderen uit de buurt komen die dan zoeken en dat maakt dat Pasen voor de kleine mannen zeker een plaatsje in de top 3 van jaarlijks terugkerende topfeestjes verdient.

In een stedelijke omgeving zijn er jammer genoeg veel kindjes die zelf geen tuin hebben waar de paashaas z’n gevoeg kan doen. Voor de kindjes die in de buurt van de Hoge Katelijnebrug wonen heeft de paashaas reeds een oplossing bedacht.  Hij is van plan om op Pasen heel wat eitjes te verstoppen op de plek waar binnenkort misschien wel Stadscamping Brugge komt te liggen. Ook de paashaas is immers overtuigd dat een stadscamping of een andere groene invulling van dit terrein een véél beter idee is dan een parking voor auto’s.

De paashaas:”Op een parking kan je geen paaseieren verstoppen.  Ik denk dat veel kinderen plezier kunnen beleven op dit terrein. Niet enkel paaseitjes zoeken… maar ravotten, kampen bouwen, samen voetballen,..”

 

Zondag 16 april 2017, vanaf 9u30: Paaseierenraap op “de stadscamping”… Na het zoeken van de eitjes gezellig koffie drinken…
Voor de facebook-gebruikers: bezoek de evenementen-pagina en laat even weten of je aanwezig bent…

Nog even reclame helpen maken?  laat de kids deze tekening inkleuren en hang hem aan je raam.

BRON: http://www.brugsalternatiefforum.be/op-een-parking-kan-je-geen-paaseieren-verstoppen/

BAF: Brugs alternatief forum op internet