3 ondertekeningen

Gevangenschap kinderen nooit!

Als ouder maar ook als medemens kunnen we nooit toelaten dat kinderen opgesloten worden.
#EenKindSluitJeNietOp

PETITIE

Wij

mensen met een hart voor elkaar, wij die bezorgd zijn voor elkander, iedereen dus

constateren

België werd in het verleden een aantal keren veroordeeld omdat het uitgewezen asielzoekers en hun kinderen in een onvoldoende aangepaste omgeving onderbracht. Ons land zette onlangs een grote verontrustende stap achteruit.
Onderzoek toont aan dat het opsluiten van kinderen in aangepaste omstandigheden en zelfs onder begeleiding van hun ouders – nefaste gevolgen heeft in het verdere leven en latere toekomst van kinderen.
Detentie van alle kinderen, met of zonder migratieachtergrond, is onaanvaardbaar.
Zelfs als ze samen met hun familie worden vastgehouden of wanneer ze enkel voor een korte periode worden opgesloten, kan detentie een verwoestend effect hebben op de fysieke, emotionele en psychologische ontwikkeling van kinderen.
Niemand "is illegaal"!

en verzoeken

stop met detentie, het door de overheid opsluiten van kinderen
#EenKindSluitJeNietOponderteken de petitie Gevangenschap kinderen nooit!.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petitie.be kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.
  • ongeveer 1 maand geleden Agnes Stellamans Gent
  • 3 maanden geleden patrick soenen avenue des sorbiers, 4 1420 Eigenbrakel
  • 3 maanden geleden Joeri Cools Sleidinge