5 ondertekeningen

Laat ook kleine vakbonden meedoen aan sociale verkiezingen 2016

Waarom mogen kleine vakbonden niet deelnemen aan de sociale verkiezingen van 2016? Dat is pure discriminatie!
De grote vakbonden hebben de lat om deel te nemen aan de sociale verkiezingen zo hoog gelegd dat kleine vakbonden niet kunnen deelnemen. Dat is fundamenteel on-democratisch, maar ook misbruik van een machtspositie.
Dat doet erg denken aan landen met een dictatuur waar geen vakbonden toegelaten zijn. Steun daarom deze petitie voor échte vakbondsvrijheid.

PETITIE

Wij

Neutr-On, de Neutrale en Onafhankelijke Vakbond en alle onafhankelijke vakbondsleden

constateren

Kleine vakbonden hebben geen kans om te groeien omdat de grote vakbonden hen geen kans geven mee te doen met de sociale verkiezingen van 2016. Dat is niet alleen fundamenteel on-democratisch maar ook misbruik van een machtspositie.
De lat voor kleine vakbonden is veel te hoog gelegd om deel te nemen.
Stel u voor dat kleine politieke partijen eerst 50.000 leden moeten hebben voordat ze aan verkiezingen mogen deelnemen! Dan zouden ze geen enkele kans hebben om te groeien.

en verzoeken

De wetten voor de erkenning van vakbonden zodanig te wijzigen dat ook kleine vakbonden mogen deelnemen aan de sociale verkiezingen. Dan kunnen ze groeien, wat nu op een ondemocratische manier onmogelijk wordt gemaakt.onderteken de petitie Laat ook kleine vakbonden meedoen aan sociale verkiezingen 2016.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petitie.be kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.
  • meer dan 2 jaar geleden anoniem
  • ongeveer 3 jaar geleden EVE VONCK KONTICH
  • ongeveer 3 jaar geleden Dick van Nieuwkoop Thailand
  • ongeveer 3 jaar geleden Jef Goots Antwerpen
  • ongeveer 3 jaar geleden anoniem