nog geen ondertekeningen

Secundair 2de graad moet later starten met school

Slide81

"Onmenselijk" zo omschrijft neuroloog Russell Foster het vroege ochtenduur voor tieners. Volgens hem moeten leerlingen tussen 12 & 18j niet van 's ochtends vroeg op school zitten. Dat is tegen hun bioritme. Foster pleit ervoor dat ze pas in de late voormiddag of de vroege namiddag naar school moeten.

PETITIE

Wij

Leerlingen van het secundair,
vermoeide leerlingen,
ouders,
leerkrachten,
...

constateren

Dat de lessen in de secundaire scholen vanaf de 2de graad pas in de late voormiddag zouden moeten beginnen; zo zouden de leerlingen beter kunnen opletten, meer uitgerust zijn en betere punten kunnen scoren. Niet meer om 5 à 6u op staan om de bus, trein of tram te moeten halen, maar iets langer kunnen slapen en uitgerust, met meer aandachtigheid op de schoolbanken zitten.

en verzoeken

dat onze minister van onderwijs werk maakt van deze liefst talrijk ondertekende oproep, zodat er beter gepresteerd kan worden in de scholen. Jongeren in de puberteit zouden niet als zombies op de schoolbanken moeten zitten, maar wel uitgerust.onderteken de petitie Secundair 2de graad moet later starten met school.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petitie.be kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.

Geen ondertekeningen gevonden