441 ondertekeningen

Behoud het historische schoolgebouw Sint-Lutgardis te Mortsel

Sint_lutgardis_postcard

Het stadsbestuur van Mortsel overweegt om de historische voorbouw van de Sint-Lutgardisschool af te breken. Deze school heeft een belangrijke historische, emotionele en symbolische waarde.

In de plaats komt een nieuwbouwproject in het voordeel van project ontwikkelaars (lees appartementsblokken).

Wij vragen het behoud van een openbare functie (kleinschalige receptie- en feestzaal, ruimte voor cultuur en tentoonstellingen, erfgoedhuis en herdenking 5 april …) in harmonie met kleine woongelegenheden.

PETITIE

Wij

Wij, inwoners van Mortsel en buurgemeenten, en iedereen met respect voor historisch erfgoed

constateren

- dat het stadsbestuur van Mortsel de vernietiging plant van de voorbouw van de Sint-Lutgardisschool in het hart van Mortsel, de school die in 1943 werd gebombardeerd, en daardoor beladen is met symboliek ter herdenking;
- dat deze school een belangrijke historische en emotionele waarde heeft voor de inwoners van Morstel, zowel de gevel als het interieur;
- dat het bestuur vrijwel enkel oog heeft voor de financiële kant zonder visie omtrent de invulling van het gebouw en dit gewoon overlaat aan projectontwikkelaars.

en verzoeken

aan het college van burgemeester en schepenen van Mortsel om het frontgebouw van de Sint-Lutgardisschool te bewaren, te beschermen en een publieke herbestemming te geven.
Het is een belangrijke, historische plaats die moet behouden blijven - maak van deze school een plaats waar het erfgoed en de geschiedenis van Mortsel gekoesterd en bestudeerd kan worden en bovendien een plaats voor culturele gebeurtenissen: een huis ván en vóór de gemeenschap.onderteken de petitie Behoud het historische schoolgebouw Sint-Lutgardis te Mortsel.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petitie.be kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.
  • bijna 3 jaar geleden Mark Schampaert, gemeenteraadslid Mortsel Gemeenteraadslid te Mortsel
  • bijna 3 jaar geleden Bruno Gastmans Mortsel
  • bijna 3 jaar geleden Raymond Boudewijns Mortsel gemeenteraadslid
  • bijna 3 jaar geleden Naranjo Decamps Mortsel Gemeenteraadslid Mortsel
  • bijna 3 jaar geleden Ivy Schwieger, gemeenteraadslid Mortsel Mortsel