114 ondertekeningen

Voor meer verkeersveiligheid in de Riddermoerstraat in Bornem

Dscf3480

Steeds meer autobestuurders gebruiken de Riddermoerstraat als een verbindingsweg. Dit vormt een groot risico voor zwakke weggebruikers en voor henzelf. Wij vragen het gemeentebestuur om spoedig en afdoend in te grijpen.

PETITIE

Wij

gebruikers van de faciliteiten langsheen de Riddermoerstraat : fietsers, wandelaars, ruiters, natuurliefhebbers, inwoners van Branst, sympathisanten,

constateren

- dat de Riddermoerstraat, hoe kort ze ook is, beschikt over vele attractiepolen: voetbal- en sportvelden, chiroheem, dienstencentrum, speelbos, groendomein Hoogheide, Lourdesgrot rustgebied, picknickzone, wandel-,fiets- en ruiterpaden over een 10.000 jaar oude zandrug...
- dat er een toenemende aanwezigheid is van zwakke tot zeer zwakke weggebruikers, alsook regelmatig en intens bestemmingsverkeer.
- dat het doorgaand autoverkeer er blijft groeien.
- dat ouders, begeleiders, buurtbewoners en fietsersbond hun bezorgheid hebben gemeld over de risico's van doorgaand verkeer in deze smalle straat.
- dat door zijn ligging op het fietsnetwerk er talrijke doorgaande fietsbewegingen zijn.
- dat het wandelnetwerk de Riddermoerstraat kruist.
- dat, door zijn geringe breedte, het kruisen van voertuigen alsook het respecteren van de tussenafstand met fietsers op vele plaatsen enkel mogelijk is door uit te wijken. Wat tijdverlies betekent en ook gevaar voor wegschuiven door het "opliggende" wegdek.
- dat er een alternatieve, vlotte en veilige verbindingsroute bestaat met volledig gescheiden fiets- en autoverkeer, namelijk via St-Amandsesteenweg en Branstsedreef. Via Riddermoerstraat is het weliswaar korter in afstand, maar niet noodzakelijk in tijd.
- dat het gemeentebestuur inzet op vlotte en veilige mobiliteit, leefbaarheid, woonkwaliteit, meer verplaatsingen per fiets en de verdere ontplooiing van "het waardevolle landbouw- en Scheldelandschap waar Branst middenin ligt".

en verzoeken

daarom het gemeentebestuur om dringend afdoende maatregelen te nemen en het autoverkeer van en naar Branst niet langer in een smalle ontsluitingsweg met veel zwakke weggebruikers toe te laten maar te leiden naar daarvoor voorziene en uitgeruste verbindingswegen.

Deze petitie heeft status te behandelen en is daarom niet ondertekenbaar.

  • meer dan 1 jaar geleden Sabine vleminckx Riddermoerstraat branst
  • meer dan 1 jaar geleden Guy pourtois Riddermoerstraat branst
  • meer dan 1 jaar geleden Victor De Wael Branst Riddermoerstraat
  • meer dan 1 jaar geleden Kristien Van lent Riddermoerstraat
  • meer dan 1 jaar geleden Ignaas Vermeiren Riddermoerstraat, Branst 1ste bewoner van de Riddermoerstraat
  • meer dan 1 jaar geleden Lamens Raoul Zwaluwenlaan 19 Bornem-Branst groene peter gemeente Bornem wijk OLV kapel Riddermoerstraat
  • meer dan 1 jaar geleden angelique claeys zwaluwenlaan 21 - Branst bezorgde ouder met dagelijks fietsende kinderen
  • meer dan 1 jaar geleden Erik Waumans Zwaluwenlaan 21, 2880 Bornem Bezorgde ouder
  • meer dan 1 jaar geleden anoniem
  • meer dan 1 jaar geleden André Boey Riddermoerstraat 12 Bornem- Branst