nog geen ondertekeningen

Z.O.-Vlaanderen wil Boduognat terug van Antwerpen

Wij beschouwen het als een belediging voor onze verzetsstrijder Boduognat, verzetsstrijder van de Nerviërs, dat zijn hoofd bewaard wordt in een stad die onder bevoegdheid valt van een Romeins sprekende heerser als burgemeester. Wij willen het hoofd van Boduognat terug naar Herzele brengen.
Deze petitie is een initiatief van vzw 't Uilekot (Herzele) en staat open voor iedereen.

PETITIE

Wij

vzw 't Uilekot (Herzele) en sympathisanten

constateren

dat het een belediging is voor onze verzetsstrijder Boduognat dat zijn hoofd bewaard wordt in een instelling (Het Middelheimmuseum) die onder bevoegdheid valt van een stad met een Romeins sprekende heerser als burgemeester.

en verzoeken

aan het Stadsbestuur van Antwerpen om het hoofd van het opperhoofd der Nerviërs, Boduognat, terug te bezorgen aan Z.O.-Vlaanderen, waar hij actief was. Vzw 't Uilekot zal het hoofd bewaren in zijn tuin. Het hoofd zal vrij toegankelijk zijn voor het publiek.onderteken de petitie Z.O.-Vlaanderen wil Boduognat terug van Antwerpen.We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Bezig met opslaan van uw ondertekening...

Ajax-loader

Bij drukte op petitie.be kan dit enige momenten duren. Nadat uw ondertekening is opgeslagen ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Om uw ondertekening definitief te maken klikt u op de link in deze e-mail en bevestigt u uw ondertekening.

Geen ondertekeningen gevonden