%c2%a9 climaxi 14

Bourengbos (Deux-Acren): Red de oude beuken!

We vragen aan DNF om méér oude beuken te laten staan en om de rij van 15 oude beuken in het bovenste deel van het Bourengbos te vrijwaren van kap: de markante bomenrij is een stijlelement in het bos. De oude beuken hebben een cultuurhistorische waarde: die bomen vertellen een heel lang verhaal.

Pétition

Nous

vzw Climaxi Z.O.-Vlaanderen , Natuurpunt Boven-Dender, Action Nature, Rebus vzw

 

Observation

Er zijn plannen voor houtkap in het Bourengbos, net over de taalgrens in Deux-Acren, bij Geraardsbergen. De houtkap wordt uitgevoerd door Département de la Nature et des Forêts (DNF) en past in hun bosbeheersplannen. Om de 12 jaar wordt het bos vernieuwd. Daarbij sneuvelen ook een aantal oude, sterke en gezonde beuken die een monumentale waarde hebben in het bos.

 

et requête

In het kader van de klimaatcrisis en de rol van volwassen bomen vragen wij de bosbeheerders in Vlaanderen en Wallonië om de bestaande beheersplannen aan te passen en daarbij de ecologische boven de economische motieven te plaatsen. Bovendien hebben de oude beuken een cultuurhistorische waarde: die bomen vertellen een heel lang verhaal. Het is een kans om dit unieke levend erfgoed te behouden en te beschermen voor komende generaties.

Statut actuel

Nous vous avons envoyer un mail (webmaster@petitie.be). Celui-ci possède un lien à suivre.

 

Détails

'Guichet de pétition:'
'Statut:'
Brouillon 
'Pétitionnaire:'
Wim Schrever - Climaxi vzw 
'Organisation:'
Climaxi vzw 

Histoire

Signatures

Mises à jour

Red de bomen!

Door uw handtekening kan u helpen om de bomen te redden..

26-01-2021