U, de petitionaris

Afschaffing van alle belastingen dankzij geldcreatie

2 ondertekeningen

In de toekomst, zeker in de verre, zal al het werk gedaan worden door robots en machines zodat niemand nog hoeft te werken zodat de regeringen wel genoodzaakt zijn om geld te drukken vanuit het niets om aan elke burger te geven en dan zal men inzien dat regeringen al veel eerder geld hadden kunnen drukken voor de nuttige en noodzakelijke dingen in hun begrotingen en dat ze op die manier alle belastingen hadden kunnen afschaffen. In dit nieuwe systeem drukken de regeringen geld vanuit het niets om hun uitgaven te bekostigen in plaats van belastingen te innen van de bevolking. Dit nieuwe systeem heeft twee nadelen. De regeringen zullen er altijd voor kunnen zorgen dat er nooit te weinig geld in omloop is wanneer ze geld kunnen drukken vanuit het niets, maar wat als er daardoor teveel geld in omloop komt? Dan volgen er prijsstijgingen zodat het leven duurder wordt voor de burger en deze voldoende geld heeft in plaats van teveel. Mochten er zoveel prijsstijgingen zijn dat een brood van 1 euro, 10 euro geworden is, dan zal de prijs van alles wat betaalbaar is en elk loon en het bedrag op elke bankrekening gedeeld worden door tien zodat de prijs van een brood terug een euro is en de prijs van al de rest daar terug in verhouding mee staat terwijl men dan nog steeds dezelfde koopkracht heeft en dat zorgt ervoor dat er geen astronomisch hoge prijzen ontstaan vanwege prijsstijgingen. In dit systeem bestaat er dan geen papieren geld meer en munten want die kan men niet in één seconde delen door tien. De regering drukt dan ook geld vanuit het niets om deze volledige omschakeling te bekostigen. Een tweede nadeel is het misbruik van de sociale zekerheid wanneer elke regering daar altijd net voldoende geld voor heeft. Dit wordt tegengegaan door van de belastingsdienst, die niet meer nodig is, een arbeidsinspectiedienst te maken die altijd voldoende personeel heeft en de modernste apparatuur en infrastructuur heeft om de werkwillige werkonbekwame mensen te scheiden van de werkonwillige werkbekwame mensen want die worden ook bekostigd met geld vanuit het niets.

Petitie

Wij

die geen enkele belastingen willen betalen terwijl regeringen nog beter functioneren.

 

constateren

dat regeringen geld eisen van de burger via belastingen terwijl hun begrotingen altijd veel meer geld voor nuttige en noodzakelijke dingen hadden gewild.

 

en verzoeken

dat het nieuwe systeem zoals beschreven op geenbelastingen.wordpress.com toegepast wordt in de realiteit zodat niemand nog zijn financiën hoeft bij te houden voor de belastingen, dat niemand nog belastingen hoeft te betalen en dat regeringen altijd voldoende geld hebben voor de nuttige en noodzakelijke dingen die ze willen uitvoeren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kamer van Volksvertegenwoordigers 
Petitieloket:
Einddatum:
15-04-2019 
Petitionaris:
David Guilliams 

Geschiedenis

Ondertekeningen