U, de petitionaris

Oproep alternatief voor laptopproject van het SFC

299 ondertekeningen

Het SFC is van plan vanaf 1/09/2019 te starten met een laptopproject waarbij je als ouder/leerling 'vriendelijk verzocht' wordt je - via een maandelijks afbetalingsplan - een laptop aan te schaffen in het 1e en opnieuw in het 4e jaar. Tot op vandaag zijn pogingen tot overleg met het directieteam mislukt.

Petitie

Wij

Ouders, leerlingen, leerkrachten, kansarmoede-organisaties, scholen, instanties, sympathisanten

 

constateren

Niet nodig en niet wenselijk dat iedere leerling zich (tweemaal) een laptop aanschaft.
Leren via de laptop heeft niet het effect waar men aanvankelijk voetstoots van uitging. De hoge kinderkansarmoede in Heusden-Zolder vraagt om een doordachte aanpak uit te werken. Elk initiatief dat deze enige volledig middelbare school, het SFC, neemt, hoort bijgevolg solidair en kansenbevorderend te zijn. Dat gaat verder dan 'verlagen van de kostprijs'.

 

en verzoeken

Met deze oproep vragen wij steun om het snel-snel doorvoeren van het laptopproject in zijn huidige vorm te herroepen, concreet: Neen tegen de opstart van het laptopproject in zijn huidige vorm op 1/09/2019. Tevens vragen wij steun om de nodige tijd te verkrijgen in overleg te treden met directieteam, schoolbestuur, ouders, leerlingen en andere belanghebbenden om een heilzaam alternatief uit te werken dat ecologisch, pedagogisch en sociaal is

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
28-05-2019 
Petitionaris:
Bruno Dusoleil 
Organisatie:
Ongeruste ouders 

Geschiedenis

Ondertekeningen