You, the petitioner

Oproep alternatief voor laptopproject van het SFC

299 signatures

Het SFC is van plan vanaf 1/09/2019 te starten met een laptopproject waarbij je als ouder/leerling 'vriendelijk verzocht' wordt je - via een maandelijks afbetalingsplan - een laptop aan te schaffen in het 1e en opnieuw in het 4e jaar. Tot op vandaag zijn pogingen tot overleg met het directieteam mislukt.

Petition

We

Ouders, leerlingen, leerkrachten, kansarmoede-organisaties, scholen, instanties, sympathisanten

 

observe

Niet nodig en niet wenselijk dat iedere leerling zich (tweemaal) een laptop aanschaft.
Leren via de laptop heeft niet het effect waar men aanvankelijk voetstoots van uitging. De hoge kinderkansarmoede in Heusden-Zolder vraagt om een doordachte aanpak uit te werken. Elk initiatief dat deze enige volledig middelbare school, het SFC, neemt, hoort bijgevolg solidair en kansenbevorderend te zijn. Dat gaat verder dan 'verlagen van de kostprijs'.

 

and request

Met deze oproep vragen wij steun om het snel-snel doorvoeren van het laptopproject in zijn huidige vorm te herroepen, concreet: Neen tegen de opstart van het laptopproject in zijn huidige vorm op 1/09/2019. Tevens vragen wij steun om de nodige tijd te verkrijgen in overleg te treden met directieteam, schoolbestuur, ouders, leerlingen en andere belanghebbenden om een heilzaam alternatief uit te werken dat ecologisch, pedagogisch en sociaal is

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Schoolbestuur 
Petition desk:
Closing date:
2019-05-28 
Lead petitioner:
Bruno Dusoleil 
Organisation:
Ongeruste ouders 

History

Signatures