U, de petitionaris
Img 2701

Afschaffen van het verbod op hoofddoek in Oostendse middelbaar GO! onderwijs

Ik, Fatima Nutsalkhanova wil graag het verbod op religieuze kentekens zoals het hoofddoek, in GO! onderwijs van de Oostendse scholen afschaffen, ikzelf zit in het Vesalius Instituut te Oostende. Daarbij heb ik jullie hulp nodig, zouden jullie deze petitie massaal willen ondertekenen en delen via sociale media? Ik zou jullie steun echt waarderen!

Petitie

Wij

Leerlingen van het secundair onderwijs die pleiten voor het afschaffen van het verbod op hoofddoek, sympathisanten

 

constateren

Mensenrecht: We hebben allemaal het recht om te geloven in wat we willen geloven, een godsdienst te hebben, of van godsdienst te veranderen als we dat willen.

Volgens deze recht hebben wij als inwoners van Belgiƫ het recht op godsdienst. Wij hebben dus recht op het dragen van religieuze kentekens.

Moslima's die met eigen wil een hoofddoek willen dragen op school, kunnen dit niet in scholen waar ze graag naartoe willen gaan.

 

en verzoeken

Wij zouden graag willen dat dit verbod wordt afgeschaft in stadsscholen en in het GO! Onderwijs. Wij als moslima's hebben het recht zoals alle andere leerlingen om te kiezen voor een studierichting en die richting te volgen in een school waar we graag naartoe willen gaan. Er is een verbod waarbij de reden voor het verbod niet al te duidelijk is. Wij eisen voor het afschaffen van het verbod!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Petitionaris:
Fatima Nutsalkhanova 
Organisatie:
Fatima Nutsalkhanova 

Geschiedenis

Ondertekeningen