U, de petitionaris

Afschaffen verbod op religieuze kentekens in GO! onderwijs en in stadsscholen.

156 ondertekeningen

Het verbod op religieuze kentekens moet afgeschaft worden. Wij leven vrij in België en er zijn mensenrechten. Ieder heeft recht op godsdienst.Mensenrecht: We hebben allemaal het recht om te geloven in wat we willen geloven, een godsdienst te hebben, of van godsdienst te veranderen als we dat willen

Petitie

Wij

Leerlingen van het secundair onderwijs pleiten voor het afschaffen van het verbod op hoofddoek.

 

constateren

Mensenrecht: We hebben allemaal het recht om te geloven in wat we willen geloven, een godsdienst te hebben, of van godsdienst te veranderen als we dat willen.

Volgens deze recht hebben wij als inwoner van België het recht op godsdienst. Wij hebben dus recht op het dragen van religieuze kentekens.

Moslima's die met eigen wil een hoofddoek willen dragen op school kunnen dit niet in scholen waar ze graag naartoe willen gaan.

 

en verzoeken

Wij zouden graag willen dat dit verbod wordt afgeschaft in stadsscholen en in het GO! Onderwijs. Wij als moslima's hebben het recht zoals alle andere leerlingen om te kiezen voor een studierichting en die richting te volgen in een school waar we graag naartoe willen gaan. Er is een verbod waarbij de reden voor het verbod niet al te duidelijk is. Wij eisen voor het afschaffen van het verbod!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlaamse Gemeenschap 
Petitieloket:
Einddatum:
03-10-2018 
Petitionaris:
Beyhan Karanfil 

Geschiedenis

Ondertekeningen