U, de petitionaris
Download

Afschaffing Lijn 92

954 ondertekeningen

De gemeente Hamme en De Lijn willen de bus over Moerzeke en Kastel afschaffen. Er zou een vervangende flexbus (huidige belbus) komen die de reizigers van Kastel en Moerzeke naar Hamme brengt waar ze kunnen overstappen op lijn 91. De flexbus moet op voorhand geboekt worden via een betalende bellijn.

Petitie

Wij

bezorgde inwoners, werknemers, ouderen, schoolgaande jeugd en alle bus gebruikers

 

constateren

dat de gemeente Hamme samen met de lijn in het kader van het nieuw ontwerp regionaal mobiliteitsplan vervoerregio Aalst de bus in Moerzeke en Kastel (lijn 92) wil afschaffen. Er komt een Flex bus ( op voorhand te reserveren via betalende lijn) die de reiziger van Moerzeke of Kastel naar Hamme brengt en daar kan deze dan overstappen op lijn 91. Uiteraard brengt dit extra reistijd mee van minimaal 10 minuten bij ideale aansluitingstijden.

 

en verzoeken

daarom dat lijn 92 behouden blijft zoals deze vandaag bestaat

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Hamme 
Petitieloket:
Petitionaris:
Davy Van Den Bulck 
Organisatie:
Inwoners van Moerzeke 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Update petitie Behoud van lijn 92

Volgens de beschikbare informatie verdwijnt vanaf januari 2024 de vertrouwde Lijn 92. De reistijden van de alternatieve verbindingen zijn beduidend langer. De reistrajecten worden complexer. (overstap op Lijn 91 en flex-bussysteem) Op sommige momenten zal Moerzeke en Kastel niet meer bereikbaar zijn via het openbaar vervoer, enkel via een flex-bussysteem. Timing van de invoering: van het vernieuwde aanbod openbaar vervoer was nog geen sprake op het moment waarop menig schoolabonnement werd aangekocht (nl.

+Lees meer...

augustus/sepetember) Reizigers zullen massaal op zoek gaan naar een eenvoudig alternatief, zijnde de auto. Weg modal shift, weg vermindering van 20% CO2-uitstoot. Daarom deze petitie met als inzet het behoud van een volwaardige betrouwbare Lijn 92 met rechtstreekse verbinding met attractiepolen Dendermonde en Sint-Niklaas, ook tijdens de schoolvakanties. Wat komt in de plaats? - Functionele verbinding met 15 ritten per dag tijdens weekdagen, tijdens het schooljaar, tijdens ochtendspits en tijdens avondspits.  Lijn 912 Dendermonde – Moerzeke – Hamme – Sint Niklaas  Onduidelijkheid: tijdstip/uurrooster van deze functionele ritten - Vervoer op maat met vaste verbinding tussen 9u en 17u om de 60 minuten, tijdens weekdagen. => Lijn 92 Kastel – Moerzeke – Hamme Hooirt – Hamme Tweebruggeplein – Hamme Evangeliestraat -Flex-bussysteem (vervanger van belbus) Wat verdwijnt? - Tijdens schoolvakanties verdwijnt de rechtstreekse verbinding met Dendermonde en Sint-Niklaas, geen functionele verbinding voor Moerzeke en Kastel (Lijn 912)  Enkel nog vervoer op maat met vaste verbinding in de week tussen 9u en 17u richting Hamme. Voor en na 9u en 17u wordt doorverwezen naar het flex-bussysteem, richting Hamme.  De reistijd zal beduidend langer zijn voor bestemmingen Dendermonde en Sint Niklaas (de overstap op Lijn 91 en omweg langs Hamme met eindbestemming Dendermonde). - Kastel wordt in de week niet meer bediend voor 9u en na 17u  Voor en na deze uren wordt doorverwezen naar het flex-bussysteem (vervanger van de belbus) -In het weekend wordt een vast betrouwbaar uurrooster volledig geschrapt. Zaterdag en zondag worden Moerzeke en Kastel volledig doorverwezen naar het flex-bussysteem.

18-10-2023