U, de petitionaris
1200px belgian road sign e11.svg

Afschaffing of aanpassing van "Beurtelings parkeren"

7 ondertekeningen

Beurtelings parkeren, een ouderwetse wet die nergens op slaat en enkel nutteloze boetes veroorzaakt aan buurtbewoners. Een wet die enkel binnen België bestaat en ook problemen geeft aan passanten en buitenlandse bezoekers. Een gijzeling wanneer je meerdere wagens hebt en eens weg wil met één wagen.

Petitie

Wij

Bewoners van België die het beu zijn om nutteloze boetes te krijgen.

 

constateren

Je hebt slechts 30 minuten op een wisseldag om je voertuig te verplaatsen waardoor je verplicht bent om thuis te blijven als je twee wagens hebt en er geen parkeerplaatsen zijn. Ook ben je te hard afhankelijk van de rest van de buurtbewoners want als zij niet verplaatsen dan blokkeer je de weg aan de andere kant.

 

en verzoeken

De wet te laten afschaffen of te laten aanpassen naar iets realistischer zoals tussen 20u op de laatste wisseldag en 8u op de eerste wisseldag waardoor je wel een deftig tijdsframe hebt om deze wissel uit te voeren en niet gelimiteerd bent wanneer je niet thuis bent en je een tweede wagen hebt.

Beter zou deze algehele wet moeten worden opgedoekt, het slaat nergens meer op, het is geen 1975 meer waar er slechts 1m auto's in België waren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Openbaar Ministerie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Sebastian Cox 

Geschiedenis

Ondertekeningen