U, de petitionaris
Affiche 'ban de lijn'

Ban De Lijn uit onze woonwijken (Liedekerke)

55 ondertekeningen

De Lijn heeft, met akkoord van de gemeente Liedekerke, het bustraject Brussel Noord – Ternat – Liedekerke – Denderleeuw hertekend. Hierdoor rijden bussen van 18 ton en meer door woonwijk Kruisbeekveld in Liedekerke

Sluit gerust aan bij onze Facebookgroep www.facebook.com/groups/1414893462741714

Petitie

Wij

Bewoners van Liedekerke en hun familie, vrienden, collega's, kennissen, ... die er op bezoek komen

 

constateren

Sinds 6 januari 2024 heeft De Lijn niet alleen duizenden bushaltes afgeschaft, maar ook verschillende lijnen 'hertekend'. Zo ook de vroegere lijn 355. Dit is nu lijn R15 geworden. (Accordeon)bussen rijden nu in beide richtingen onder meer door de Schelfhoutstraat, Beukenlaan, Eikenlaan, Hoefstraat, Loddershoekstraat, Pamelsestraat, Warandestraat, Gemeenteplein, Kasteelstraat, ...

 

en verzoeken

Dit kunnen wij NIET accepteren. Deze bussen rijden 6 dagen op 7 door een woonwijk met een snelheidslimiet van 30 Km/u (die tot op heden zeker niet gerespecteerd wordt) en dit in beide richtingen van het nieuwe traject. Dit zorgt voor nog meer zwaar vervoer bovenop het sluipverkeer dat er al jaren is. Gevolg: lawaaioverlast, gevaar voor fietsers, voetgangers, spelende kinderen, ... Daarom MOET deze nieuwe verbinding uit de woonwijk gehaald worden!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Liedekerke 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2024 
Petitionaris:
Jeroen Duville 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Sluit aan bij onze **Facebookgroep**

Om ons nog beter te kunnen organiseren en desgevallend ook met een fysieke petitie rond te gaan in de buurt, werd een Facebookgroep opgericht.

Sluit gerust aan zodat we ons beter kunnen organiseren: https://www.facebook.com/groups/1414893462741714.

18-01-2024