U, de petitionaris
Speelplein2

Behoud de bomen op speelplein Bassevelde

132 ondertekeningen

In de Rozemarijnstraat te Bassevelde ligt een speelplein, waarvan een deel fungeert als speelbosje en bijenbosje. Het speelplein zou verder kunnen ontwikkeld worden naar een groene biodiverse speelruimte in het centrum. Helaas, alle 17 bomen worden gekapt en er komt een groot kil appartementsblok. Help ons Bassevelde en het speelplein groen te houden, en teken deze petitie voor 19 april! Hartelijk dank.

Petitie

Wij

Inwoners van Bassevelde, Groot-Assenede en sympathisanten

 

constateren

een voortschrijdende verstedelijking van Bassevelde. Daarbij wordt elk hoekje groen zonder schroom opgeofferd. Dit resulteert in een schrale en kille leefomgeving waar het, vooral voor kinderen, moeilijk wordt om zich uit te leven. Ook de bijen krijgen het zwaar te verduren, overwinteren wordt steeds moeilijker door een gebrek aan bomen, bloemen en bloei.

 

en verzoeken

om de bomen aan het speelplein in de Rozemarijnstraat te Bassevelde te sparen, en deze site op te waarderen als groene speelruimte met veel speelnatuur. En om de aanwezige bomen (linde, esdoorn, kerspruim) hun belangrijke functie als voedsel voor de bijen te laten behouden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Assenede 
Petitieloket:
Einddatum:
19-04-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Hendrik Haers 

Geschiedenis

Ondertekeningen