U, de petitionaris
Meer sporen minder treinen

Behoud de P-treinen tussen Gent en Brugge

527 ondertekeningen

De NMBS besliste om de P-treinen (P8054 en P8055) tussen Gent en Brugge van 17u24 en 18u22 af te schaffen. De werken in Gent St.-Pieters worden aangehaald als reden. Hierdoor verdwijnen 2 druk gefrequenteerde treinen en kan de wachttijd in Gent in de avondspits oplopen tot 1 uur.

Petitie

Wij

pendelaars en ouders van studenten die regelmatig sporen tussen Gent en Brugge

 

constateren

dat 2 druk gefrequenteerde treinen zomaar uit de dienstregeling verdwijnen. Studenten en andere pendelaars die gebruik maken van de stations tussen Gent en Brugge zien hierdoor twee mogelijkheden om tijdig thuis te geraken verdwijnen. De wachttijd in Gent kan hierdoor oplopen tot 1uur. Ondanks de uitbreiding van de sporen blijft het treinaanbod de voorbije jaren steeds verder krimpen.

 

en verzoeken

NMBS hun dienstregeling te herzien en deze treinen terug op te nemen. Eventueel kan als tijdelijke oplossing de P trein (P 8001 en P 8002 die nu stopt in Drongen en Landegem) ook de andere stations aandoen zodat minder pendelaars in de kou blijven staan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2023 
Petitionaris:
Jan Langeraert 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

In de pers!

We kwamen dit weekend ook in de pers. Zowel AVS als HLN gaven aandacht aan onze bezorgdheden en petitie.

+Lees meer...

(https://www.hln.be/deinze/afgeschafte-p-treinen-tussen-gent-en-brugge-zetten-kwaad-bloed-we-krijgen-extra-sporen-maar-wel-minder-treinen~a86db4b8/?utmsource=whatsapp&utmmedium=social&utmcampaign=socialsharingweb) Het antwoord van NMBS is allesbehalve geruststellend! Gesteund door deze petitie plannen we ook een gesprek met NMBS. Ondertussen rondden we al vlot de kaap van 400 handtekeningen. Blijf delen, hoe meer handtekeningen hoe meer kracht ons signaal heeft!

11-12-2023

Morgen (8/12) rijdt de laatste P trein...

...voorlopig althans! Want dankzij jullie massale steun zijn we hoopvol. Vandaag stuurden we ook een persbericht dat ondertussen ook al werd opgepikt! Je kan het hier lezen: https://drive.google.com/file/d/1oTZw3gHNoNxF2OPgKUo66CuJtMxoYWW/view?usp=drivelink

Nog een tip: iedereen in je gezin mag de petitie tekenen, we zijn toch allemaal wel eens treingebruiker? .

07-12-2023

100 handtekeningen!

Met dank aan Wouter, die op één van de P-treinen kon flyeren, ronden we op één dag (eigenlijk een paar uur ;-) de kaap van 100 handtekeningen! "Spread the word" en deel de flyer digitaal, via Facebook, Whatapp, .... 100x dank!.

05-12-2023