U, de petitionaris
Img 20220301 155740

Behoud toegankelijkheid plassen Spaans Fort wandelroute 13

58 ondertekeningen

Bos en natuur wilt de toegankelijkheid van de paden aan de plassen aan Spaans Fort te Verrebroek beperken. Wij vragen om deze plassen heel het jaar door toegankelijk te houden om te wandelen, te mountebiken, te picknicken, te zonnebaden, voetjes en pootjes te verfrissen, honden en paarden te laten zwemmen in het water.. kortom puur ter recreatie met respect voor de natuur, de dieren en elkaar. Dit verloopt al jaren in harmonie en daarom vragen wij om vnl deze plas aan Spaans Fort open te houden.

Petitie

Wij

De natuurliefhebbers, wandelaars, de ruiters, de mountebikers en fietsers, de zonnebaders, picknicken, de bewoners ,...

 

constateren

dat Bos en Natuur al een paar jaar dit gebied wilt inpalmen om er een afgeschermd en liefst beschermd gebied van te maken. Voorheen was hier enkel een beek, nu zijn er 7 extra plassen bijgekomen waarvan al 1 beschermd natuurgebied. Er is genoeg plaats voor de vogels, voor elk diersoort. Maar wij, natuurliefhebbers, willen ook kunnen genieten van deze natuur. Wij willen ook van de vrije natuur kunnen genieten zonder draad, verbodsborden,...

 

en verzoeken

dat rondom de plas aan Spaans Fort de toegang openbaar blijft voor recreatief gebruik, het hele jaar door, ook tijdens broedseizoen.
Dit is een redelijk verzoek : deze ene plas vd 6 volledig toegankelijk en publiekelijk maken en de andere plassen in samenspraak met Bos en Natuur.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Agentschap voor Natuur en Bos 
Petitieloket:
Einddatum:
09-06-2022 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Sabine Van Puymbroeck  

Geschiedenis

Ondertekeningen