U, de petitionaris
Unsplash

Breng seksuele meerderjarigheid tussen 18-21

1 ondertekeningen

De seksuele meerderjarigheid is de leeftijdsgrens voor seksueel zelfbeschikkingsrecht. Vanaf deze leeftijd wordt de betreffende persoon in staat geacht zijn of haar toestemming te geven voor seksuele handelingen. Beneden deze leeftijd gelden seksuele handelingen met deze persoon per definitie als strafbare feiten.

Petitie

Wij

Ieder van ons.

 

constateren

Volgens verschillende informatiebronnen van deskundigen op het gebied van de ontwikkeling van kinderen eindigt de kindertijd/adolescentie op 18-jarige leeftijd. Het is onze plicht om kinderen te beschermen tegen alle vormen van geweld. Op 18-jarige leeftijd is men meestal nog niet eens financieel en/of emotioneel onafhankelijk. Hoe kunnen ze ooit in de basisbehoeften van een kind voorzien als ze niet in hun eigen behoeften kunnen voorzien? Om een functionele samenleving te creƫren, moeten we voorkomen dat kinderen kinderen opvoeden. We moeten het recht om kind te zijn beschermen.

 

en verzoeken

We verwachten hiermee de wetgeving rond seksuele meerderjarigheid te verhogen naar minstens 18 jaar idealiter naar 21 jaar.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Europese Commissie 
Petitieloket:
Petitionaris:
Clara Teixeira 

Geschiedenis

Ondertekeningen