U, de petitionaris
Katerheidmolen

Bus weg uit de Molenweg in Brasschaat

113 ondertekeningen

De Lijn heeft wederom plannen om, net zoals in 2012, buslijn 730 via de Molenweg in Brasschaat te laten rijden. Deze plannen zijn al in een vergevorderd stadium en in tegenstelling met het gemeentebestuur van 2012, zou het huidig gemeentebestuur hier zijn goedkeuring aan hechten.

Petitie

Wij

De buurtbewoners v.d. Molenweg, ouders v. kinderen uit GIBO Mariaburg + sympathisanten

 

constateren

Dat de Molenweg in 2012 net werd heraangelegd om er een veel veiligere straat van te maken, waar dagelijks vele tientallen kleine kinderen en hun ouders door passeren op weg van en naar Gibo Mariaburg. Daarom vinden wij het onverantwoord om door zo'n smalle éénrichtingsstraat, met zoveel passage van schoolgaande kinderen, plus een kiss and ride zone en een kinderdagverblijf, een grote gelede lijnbus te laten rijden.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente Brasschaat haar verantwoordelijkheid te nemen en de bus weg te houden uit de Molenweg. Het verleggen van de huidige route (via Hoogboomsesteenweg) naar de Molenweg zou een reële gevaarzetting zijn voor de zwakke weggebruiker en de lokale deelnemers aan het verkeer. De verkeersveiligheid dient centraal te staan!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Brasschaat 
Petitieloket:
Einddatum:
17-04-2021 
Petitionaris:
Marc Vangeel 

Geschiedenis

Ondertekeningen