U, de petitionaris
Dsc 0132 kopie

Geef kinderopvang De Egeltjes in Sint-Truiden kansen

501 ondertekeningen

De Egeltjes biedt inclusieve kinderopvang in Sint-Truiden. In één van de meest kansarme gemeenten in Vlaanderen is een dergelijk initiatief broodnodig. Toch maken we geen kans op de nodige Vlaamse middelen. Trek mee aan de mouw van minister Vandeurzen om hier iets aan te doen!

Petitie

Wij

mensen die vinden dat kinderen met minder kansen een extra duwtje in de rug verdienen

 

constateren

Dat de werking van kinderopvang De Egeltjes in Sint-Truiden in gevaar komt. De Vlaamse overheid organiseert op dit moment een nieuwe uitbreiding van de kinderopvang. De beschikbare plaatsen worden verdeeld via welbepaalde regels. De Egeltjes valt echter (alweer) uit de boot. Nochtans is de nood aan inclusieve kinderopvang en innovatieve organisaties in het welzijnsveld zeer groot, iets wat ook diezelfde overheid erkent.

 

en verzoeken

minister Vandeurzen om een oplossing te zoeken voor De Egeltjes, zodat dit waardevolle initiatief niet hoeft te verdwijnen. De Vlaamse regering kan daarvoor gebruik maken van artikel 14 van het nieuwe decreet rond de opvang van Baby's en peuters. Dit artikel geeft hen de mogelijkheid om vernieuwende kinderopvanginitiatieven te laten subsidiëren door Kind en Gezin.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Vlaamse Gemeenschap 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2015 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Thomas Peeters 
Organisatie:
De Egeltjes vzw 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen