U, de petitionaris
Watertoren borsbeek

Geen Borsbeekse fusie omwille van Vlaams geldtransfer naar Antwerpse stadskas

13 ondertekeningen

Naar aanleiding van de fusie van Borsbeek en Antwerpen zal 50.000.000 € van de Vlaamse belastingbetaler naar de Antwerpse stadskas vloeien. Daarbovenop gaat nog eens jaarlijks 4.500.000 extra uit het gemeentefonds naar Antwerpen ten nadele van Gent.

Petitie

Wij

die vinden dat de Vlaamse overheid spaarzaam en doelgericht met Vlaamse centen moet omspringen

 

constateren

De Vlaamse regering beloont de gemeentefusies door schuld over te nemen. Vanaf 35.000 inwoners neemt de regering maximaal 500 € schuld per inwoner over en nooit meer dan 50 miljoen euro per fusie. Het is dus de bedoeling om kleinere gemeenten te laten fuseren met maximaal 100.000 inwoners. Het is niet de bedoeling om Vlaamse grootsteden te doen fuseren noch om de schulden van Vlaamse grootsteden door te schuiven naar de Vlaamse belastingbetaler.

 

en verzoeken

Het Vlaamse parlement heeft het laatste woord over een gemeentefusie. Zij stemt aan het einde van de rit over het samenvoegingsdecreet. Borsbeek heeft een zeer beperkte schuld en zoveel centen niet nodig om haar gemeentetaken te kunnen uitvoeren. De overheid dient spaarzaam en doelgericht om te springen met haar middelen. De ondertekenaars vragen aan de Vlaamse parlementsleden om het fusievoornemen van Antwerpen en Borsbeek niet goed te keuren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Petitieloket:
Petitionaris:
ann brants 

Geschiedenis

Ondertekeningen