Bos vn loos 001

Geen sloop van het bos van Loos

"468 signatures"

Met het woonuitbreidingsgebied Spreeuwenhoek in Muizen dreigt een aanzienlijk stuk van het historisch bosgebied van het bos van Loos tegen de vlakte te gaan. De geplande toegangsweg tot dit gebied loopt pal in het bos. Deze 10 ha bos behoren tot het oudste bosgebied in Mechelen!

Pétition

Nous

Verontruste buurtbewoners en burgers die dit bosgebied willen beschermen

 

Observation

Het behoud van dit bos is geen overbodige luxe: de drukke Leuvensesteenweg, de toenemende luchtvervuiling door o.a. fijn stof, lawaaihinder,... al deze zaken geven aan dat dit oude bosgebied dient beschermd te worden. Het plan om een nieuwe toegangsweg in het bos aan te leggen zet dit kwetsbare ecologisch waardevol gebied onder zware druk. Een verdere aantasting van het bosgebied zal onherstelbare schade aanrichten met alle gevolgen van dien.

 

et requête

Geen toegangsweg doorheen het bosgebied. Bescherming van het historische bosgebied en ontwikkeling van het parkbos (4 ha) tot een toegankelijk park voor de buurtbewoners. Herstel van het oude koetshuis tot een multi-functioneel gebouw.

Statut actuel

Cette pétition n’est pas ouverte pour réunir des signatures. will_be_signable: Nous vous avons envoyé un e-mail à partir de webmaster@petities.nl. Pour continuer votre pétition, vous suivez le lien qui se trouve dans l’ e-mail.

 

Détails

Adressé à :
Mechelen 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
20-11-2016 
'Statut:'
Retiré 
'Pétitionnaire:'
Bruno De Wit 
'Site web:'

Histoire

Signatures