U, de petitionaris
Slachtoffers diepenbeek

Gerechtigheid voor slachtoffers van ex-basketcoach uit Diepenbeek

1.358 ondertekeningen

Het is een schande dat het hof van beroep in Antwerpen oordeelt, dat het heimelijk filmen van een naakt persoon, zonder diens toestemming, geen schending van de eerbaarheid is!

Dit oordeel treft ons ons allemaal; het gaat om de bescherming van onze kinderen, onze jongeren en onszelf. Het recht wordt steeds krommer; waar eindigt dit?

Graag uw steun voor de nodige aanpassingen in de strafwet.

Petitie

Wij

Iedere persoon die niet instemt met de 'rechtsspraak' van het hof van Antwerpen dat oordeelde dat het heimelijk filmen van een naakt persoon, zonder diens toestemming, geen schending van de eerbaarheid is

 

constateren

De 26-jarige coach maakte stiekem beelden van de speelsters van zijn damesbasketploeg in hun kleedkamer. Daarop werden op zijn computer tal van bestanden aangetroffen met foto’s en filmpjes van naakte jonge vrouwen, zowel meerderjarig als minderjarig, die aan het douchen waren in de sporthal. De twintiger bekende dat hij ze maakte. Toch oordeelde het hof dat er van aanranding van de eerbaarheid geen sprake was.

 

en verzoeken

Wij verzoeken dat er recht wordt gedaan aan deze basketbalspeelsters uit Diepenbeek die zich natuurlijk misbruikt voelen. Ook willen wij dat het heimelijk filmen van een naakt persoon, zonder diens toestemming, WEL beschouwd wordt als een aanranding van de eerbaarheid, ook al is er geen sprake van geweld of bedreiging! Eventueel moet dit duidelijk in de stafwet opgenomen worden. Wij en onze kinderen hebben recht op een rechtssysteem dat ons beschermt.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kamer van Volksvertegenwoordigers 
Petitieloket:
Einddatum:
06-08-2015 
Petitionaris:
Laniëlle Baarsen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen