U, de petitionaris
Untitled design %281%29

Investeer eindelijk écht in onze kinderopvang

37.397 ondertekeningen

"De beste zorg voor het prilste leven in de samenleving kan toch niemand in vraag stellen?" De woorden van journalist Bart Brinckman vatten de essentie helemaal! Maar hoeveel drama’s, studies en aanbevelingen zijn er nodig om de kinderopvang te redden? Teken mee voor de toekomst van onze kinderen!

Petitie

Wij

Crèches, onthaalouders, personeel, (groot-) ouders en organisaties ... aan de Vlaamse Regering.

 

constateren

Te weinig personeel, hoge werkdruk, te weinig plaatsen en te veel kinderen per begeleider. Hoeveel drama’s, studies en aanbevelingen zijn er nog nodig om onze kinderopvang te redden? Daarmee begonnen we onze open brief aan de Vlaamse Regering, nadat er in de media signalen uit de regering te horen waren dat er voor de kinderopvang geen extra geld zou zijn. Onze boodschap kreeg amper of geen gehoor dus schudden we nog harder aan de boom.

 

en verzoeken

Geef mee een signaal om de onderfinanciering van onze kinderopvang écht aan te pakken met 7 duidelijke eisen. Onze kinderen - en de mensen die elke dag voor hen zorgen - verdienen het allerbeste!

  1. Minder kinderen per begeleider
  2. Betere opleiding personeel
  3. Betere loon – en werkvoorwaarden
  4. Gedifferentieerde omkadering
  5. Keuzevrijheid + meer kwalitatief aanbod
  6. Financieel leefbare kinderopvang
  7. Monitoring pedagogische kwaliteit

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Einddatum:
24-09-2023 
Petitionaris:
Hendrik Delaruelle 
Organisatie:
Vlaams Welzijnsverbond, Gezinsbond, BBTK, ACV Puls, ACV Openbare Diensten, ACLVB, ACOD LRB, VSOA LRB, SOM en Michel Vandenbroeck, verzameld in het Consortium Kinderopvang 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

36.000 keer merci!

We hebben op iets meer dan een week tijd meer dan 36.000 handtekeningen verzameld en aan de Vlaamse Regering overgedragen.

Bedankt allemaal om dit punt zo hoog mee op de agenda te zetten! Dit signaal kan het beleid niet negeren..

25-09-2023