You, the petitioner
Untitled design %281%29

Investeer eindelijk écht in onze kinderopvang

37,394 signatures

"De beste zorg voor het prilste leven in de samenleving kan toch niemand in vraag stellen?" De woorden van journalist Bart Brinckman vatten de essentie helemaal! Maar hoeveel drama’s, studies en aanbevelingen zijn er nodig om de kinderopvang te redden? Teken mee voor de toekomst van onze kinderen!

Petition

We

Crèches, onthaalouders, personeel, (groot-) ouders en organisaties ... aan de Vlaamse Regering.

 

observe

Te weinig personeel, hoge werkdruk, te weinig plaatsen en te veel kinderen per begeleider. Hoeveel drama’s, studies en aanbevelingen zijn er nog nodig om onze kinderopvang te redden? Daarmee begonnen we onze open brief aan de Vlaamse Regering, nadat er in de media signalen uit de regering te horen waren dat er voor de kinderopvang geen extra geld zou zijn. Onze boodschap kreeg amper of geen gehoor dus schudden we nog harder aan de boom.

 

and request

Geef mee een signaal om de onderfinanciering van onze kinderopvang écht aan te pakken met 7 duidelijke eisen. Onze kinderen - en de mensen die elke dag voor hen zorgen - verdienen het allerbeste!

  1. Minder kinderen per begeleider
  2. Betere opleiding personeel
  3. Betere loon – en werkvoorwaarden
  4. Gedifferentieerde omkadering
  5. Keuzevrijheid + meer kwalitatief aanbod
  6. Financieel leefbare kinderopvang
  7. Monitoring pedagogische kwaliteit

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Regering 
Petition desk:
Closing date:
2023-09-24 
Lead petitioner:
Hendrik Delaruelle 
Organisation:
Vlaams Welzijnsverbond, Gezinsbond, BBTK, ACV Puls, ACV Openbare Diensten, ACLVB, ACOD LRB, VSOA LRB, SOM en Michel Vandenbroeck, verzameld in het Consortium Kinderopvang 

History

Signatures

Updates

36.000 keer merci!

We hebben op iets meer dan een week tijd meer dan 36.000 handtekeningen verzameld en aan de Vlaamse Regering overgedragen.

Bedankt allemaal om dit punt zo hoog mee op de agenda te zetten! Dit signaal kan het beleid niet negeren..

2023-09-25