Https   static.nieuwsblad.be assets images upload 2023 06 21 b8a4acd7 1cab 48a9 a27c 7c6b0953c9e5

Jaarlijkse evaluatie van de dolfijnen in het Boudewijnpark.

"8 signatures"

Meer en meer landen verbieden dolfijnen in dolfinaria. De afgedankte dolfijnen worden overgebracht naar afgezette stukken zee - sanctuary's - waar ze in alle veiligheid een mooi leven kunnen leiden. Maar voor onze Vlaamse dolfijnen werd alle hulp tot 2037 belemmerd en wettelijk onmogelijk gemaakt.

Pétition

Nous

IOFPA - De Poezenboot en veel dierenvrienden.

 

Observation

Minister Ben Weyts besloot de volgende evaluatie van onze dolfijnen in het Boudewijnpark uit te stellen tot 2037. Dat is véél te laat. Dat is een belachelijke manier van politiek voeren. Onze Vlaamse dolfijnen zijn eigendom van een Spaanse ondernemer die nog 67 pretparken uitbaat in Europa. De ondernemer heeft het 10 jaar nagelaten een buitenzwembad te voorzien (dat was al verplicht in 2013) en heeft geen plan B voor zijn dieren.

 

et requête

  • Wij vragen aan de Vlaamse Overheid om een jaarlijkse evaluatie van onze dolfijnen in het Boudewijnpark te Brugge te willen opnemen in de Codex voor Dierenwelzijn.
  • We vragen de Vlaamse overheid om de vicieuze cirkel van babydolfijnen die sterven in het Boudewijnpark te doorbreken. Stop het kweken en sterven van dolfijnen in gevangenschap. Er leven genoeg Tuimelaars in de (Noord)zee.
  • We vragen aan de overheid een plan B voor onze dolfijnen.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
05-07-2024 
'Pétitionnaire:'
Ellie De Grauwe  
'Organisation:'
IOFPA - De Poezenboot 

Histoire

Signatures