Kerkbelasting ipv staatssteun die door iedereen wordt betaald.

"1 signatures"

In ons land is vrijheid van godsdienst. Voor een aantal godsdiensten betalen wij verplicht belastingen, zelfs als we niet geloven of tot een ander geloof behoren. In Duitsland verklaart men jaarlijks of men gelooft en waarin, en betaalt men afhankelijk van die keuze een kerktaks. Dit is eerlijker.

Pétition

Nous

Burgers van België

 

Observation

dat onze belastingen zonder voorwaarden worden gebruikt voor het ondersteunen van bepaalde levensbeschouwingen. Ons geld gaat onvoorwaardelijk naar kerken en organisaties die niet onze levensbeschouwing weerspiegelen of er regelrecht tegen ingaan. We zijn met andere woorden verplicht om andere geloven dan de onze te sponsoren. Dit is GEEN godsdienstvrijheid.

 

et requête

daarom om zo snel mogelijk de grondwet aan te passen, zodat godsdiensten en levensbeschouwingen enkel nog betaald worden door hun eigen gelovigen en aanhangers. Hiervoor moeten ze jaarlijks in hun belastingformulier aangeven of ze geloven en tot welke levensbeschouwing ze behoren.

Statut actuel

Cette pétition n’est pas ouverte pour réunir des signatures. will_be_signable: Nous vous avons envoyé un e-mail à partir de webmaster@petities.nl. Pour continuer votre pétition, vous suivez le lien qui se trouve dans l’ e-mail.

 

Détails

Adressé à :
Regering 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
15-01-2024 
'Statut:'
Retiré 
'Pétitionnaire:'
Peter Nieuwinckel 

Histoire

Signatures