Button zone30

Kerkstraat en Pothoekstraat in Antwerpen moeten Zone 30 worden!

"522 signatures"

In Antwerpen Noord vormen de Kerkstraat en Pothoekstraat een drukke doorgangsroute voor het verkeer in en uit de stad. Deze verkeersas loopt dwars door een drukbevolkte wijk met veel jonge kinderen. Wijkcomité Willibrordus roept het stadsbestuur op om de maximum snelheid te verlagen tot 30 km/uur.

Pétition

Nous

buurtbewoners, Antwerpenaren, Borgerhoutenaren, bezorgde burgers, ouders, kinderen...

 

Observation

In en rond de Pothoekstraat en Kerkstraat zijn een groot aantal scholen. In de wijk wonen veel gezinnen met kinderen. Op het plein spelen veel kinderen. Op deze verkeersas waren er de afgelopen jaren verschillende zware verkeersongevallen, zelfs met dodelijke afloop. De straat is te smal om fietsers en automobilisten veilig samen te laten rijden. De straat is geen voorrangsstraat, waardoor er door de te hoge snelheid van het verkeer veel gevaarlijke situaties aan de zijstraten ontstaan.

 

et requête

Wij vragen aan de schepen van mobiliteit Koen Kennis en het stadsbestuur van de stad Antwerpen om de maximum snelheid in zowel de Kerkstraat als de Pothoekstraat te verlagen van 50 km/u naar 30km/u zodat de ganse verkeersas zone 30 wordt. Op die manier kunnen er doeltreffende verkeersremmende maatregelen getroffen worden door het stadsbestuur om de Kerkstraat en Pothoekstraat verkeersveiliger te maken, wat nu niet kan omwille van de zone 50.

Statut actuel

Cette pétition n’est pas ouverte pour réunir des signatures. will_be_signable: Nous vous avons envoyé un e-mail à partir de webmaster@petities.nl. Pour continuer votre pétition, vous suivez le lien qui se trouve dans l’ e-mail.

 

Détails

Adressé à :
Antwerpen 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
19-10-2015 
'Statut:'
Retiré 
'Pétitionnaire:'
Frederik Picard 
'Organisation:'
Wijkcomité Willibrordus 
'Site web:'

Histoire

Signatures