U, de petitionaris
Img 3653

Knalpotterreur en straatracen wijk "Brugse Poort - Rooigem"

Onderteken deze petitie als je je ook onrustig, geïntimideerd en onveilig voelt door ontoelaatbaar agressief, asociaal, roekeloos rijgedrag in de wijk Brugse Poort - Rooigem. Zo kunnen we gezamenlijk het stadsbestuur hierover aanspreken! Blijf overlast intussen zeker ook melden bij de politie.

Petitie

Wij

Inwoners van de Gentse wijk Brugse Poort - Rooigem.

 

constateren

De bewoners en weggebruikers worden al ruim een jaar dagelijks geterroriseerd en geïntimideerd door bestuurders met een agressief, asociaal en roekeloos (rij)gedrag (boomcars, knalpotterreur, straatracers) met onder andere hevige geluidsoverlast en onveilige situaties tot gevolg.

 

en verzoeken

Stad Gent om hun verantwoordelijkheid op te nemen door veel verder te gaan dan het verzamelen van nummerplaten en doortastende en doeltreffende maatregelen uit te werken en toe te passen teneinde deze terreur een halt toe te roepen. Hierover gaan we graag in gesprek om maatregelen voor te stellen die de buurt zelf in gedachten heeft zodat de orde, onze rust en onze veiligheid hersteld kan worden.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Gent 
Petitieloket:
Einddatum:
01-08-2023 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Olivier Rosseel 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Al bijna 4x meer ondertekeningen dan de 20 meldingen bij de stad

Beste buren,

Deze petitie werd ondertussen al 76 keer ondertekend.

In nog geen week tijd en in één wijk/straat, hebben we hiermee al bijna vier keer meer handtekeningen verzameld dan het aantal meldingen (20) dat de stad dit jaar al kreeg, verspreid over de hele stad!

Misschien is het slechts een perceptie maar het viel mij vandaag op dat er steeds een debat mogelijk is voor overlast in de binnenstad. Ik citeer: "Als het een plezier is voor weinigen en een overlast voor velen, moet je je de vraag stellen in welke mate we daar als overheid in moeten tussenkomen.".

+Lees meer...

Laat dit nu net ook onze vraag zijn wat betreft de overlast die wij dagelijks mogen ervaren, weliswaar niet in de binnenstad ...

Deel deze petitie gerust met je buren zodat we nog meer ondertekeningen kunnen verzamelen zodat we een krachtig signaal kunnen geven aan de stad.

Blijf overlast intussen zeker ook melden bij de politie. Niet melden = geen registratie = geen oplossing in de maak.

Met vriendelijke groet, Olivier.

04-07-2023