U, de petitionaris
Img 2693

Protest De Lijn - Mijlbeek

1 ondertekeningen

Wij, bezorgde busreizigers en buurtbewoners van Aalst - Mijlbeek, willen ons ongenoegen uiten over het nieuwe vervoersplan van De Lijn. Dit plan heeft aanzienlijke gevolgen voor de dagelijkse mobiliteit in onze buurt en Aalst. Wij geloven dat onze stemmen gehoord moeten worden.

Petitie

Wij

Wij, bezorgde busreizigers en buurtbewoners van Aalst - Mijlbeek, omgeving Langestraat - Immerzeel.

 

constateren

Wij stellen vast dat het nieuwe vervoersplan van De Lijn zware gevolgen heeft voor de mobiliteit van de buurtbewoners. Er werden heel wat haltes geschrapt, kinderen en jongeren kunnen niet meer naar school, mensen kunnen de bus niet meer nemen naar een supermarkt, er is slechts 1 bus per uur, minder mobiele mensen kunnen de bus niet meer nemen want de nieuwe haltes zijn te ver,…

 

en verzoeken

Concreet willen wij het volgende van De Lijn en het stadsbestuur Aalst:

  • Luister naar de zorgen van de inwoners van Aalst, en onze buurt, en ga in overleg gaat om een openbaar vervoersplan te ontwikkelen dat beter aan de behoeften van de busgebruikers ( scholieren, minder mobiele mensen, oudere mensen, werkende mensen, milieubewuste mensen, mensen zonder auto, … ) tegemoet komt.

  • Verhoog de frequentie van de buslijn 2 te Aalst zodat wij niet met extreem lange wachttijden worden geconfronteerd. 1 bus per uur is te weinig om een vlotte mobiliteit te voorzien en in de spitsuren zorgt dit bovendien voor overvolle bussen wat zeer oncomfortabel is.

  • Voorzie de mogelijkheid tot flexbussen op alle haltes van lijn 2 's avonds en in het weekend - zodat de dienstverlening ook is verzekerd voor wie vroeg naar het werk moet of pas later terug thuis komt

  • Verzeker een snellere service en vlotte bereikbaarheid voor iedereen: nu worden sommige haltes niet meer bediend in het centrum van de stad, die nochtans druk gebruikt werden, vb. halte Oude Vismarkt. Dit zorgt voor onbereikbare plaatsen in de stad. Bovendien worden we geconfronteerd met ongemakkelijke overstappen aan een stationsomgeving die niet altijd even veilig is en ook zeer druk.

  • Waarborg de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor iedereen, inclusief personen met mobiliteitsbeperkingen, door adequaat aangepaste voorzieningen te bieden. Voorzie overal bushokjes en zitplaatsen tijdens het wachten en voorzie voldoende dichtbijzijnde haltes in de buurt zodat iedereen die nog makkelijk kan bereiken. Nu moeten minder mobiele mensen zoals kleine kinderen, oudere mensen of zieke mensen die slecht te been zijn té ver wandelen om een halte te bereiken én daar moeten ze dan vaak ook nog heel lang en onbeschut wachten op een bus. Zo maak je het voor veel mensen onhaalbaar om zich nog met de bus te verplaatsen.

  • Verzeker opnieuw de bereikbaarheid van supermarkten zoals Aldi, Colruyt, Lidl en Albert Heyn met de bus vanuit onze wijk Aalst-Mijlbeek. Heel wat mensen gebruikten de vroegere buslijn dagelijks tot wekelijks om boodschappen te doen in die winkels. Dat is met het huidige traject van lijn 2 en de vele afgeschafte haltes niet meer mogelijk. Mensen kunnen nochtans hun boodschappen niet zomaar zo ver te voet noch met de fiets doen.

  • Garandeer opnieuw de bereikbaarheid van de scholen het Lyceum, het Sint-Jozefcollege en DVM voor schoolgaande kinderen vanuit de wijk Aalst - Mijlbeek. In realiteit moeten kleine kinderen nu plots een halfuur nog vroeger opstaan en 30 min of langer te voet gaan omdat de bushalte zo ver ligt van hun huis én de halte aan school ook niet meer bestaat.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Aalst 
Petitieloket:
Einddatum:
06-02-2024 
Petitionaris:
B. De Brandt 
Organisatie:

Geschiedenis

Ondertekeningen