U, de petitionaris
Neuro

Recht op terugbetaling van noodzakelijke neurostimulator

842 ondertekeningen

Naar aanleiding van het verhaal van een 36-jarige mama die leeft met helse pijn, maar hiervan kan gered worden d.m.v. een neurostimulator. Hiervoor moet ze minstens per 5 jaar 12000 euro ophoesten. Wij pleiten voor een menselijk beleid dat toelaat dat medicatie en/of medisch materiaal voor een leefbaar leven, wordt terugbetaald voor iedereen die het nodig heeft.

Petitie

Wij

die ons het lot van mensen zoals Lies en vele anderen aantrekken.

 

constateren

Dat onze overheid en meer bepaald onze minister van Volkgezondheid, Maggie De Block, heel veel mensen in de kou laat staan. Mensen die dagelijks zware medicatie moeten nemen om de dagelijkse pijn een beetje draagbaar te maken. De kostprijs van een neurostimulator (10.000€ tot 19.000€) wordt pas in een paar gevallen terugbetaald maar de meerderheid van de mensen die in aanmerking komen moeten dit zelf betalen.

 

en verzoeken

Dat onze minister van Volksgezondheid werk maakt van een menselijk beleid voor iedereen die het nodig heeft. Een onmiddellijke herziening van de beslissing om het plaatsen van een neurostimulator maar in een paar beperkte gevallen terug te betalen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Einddatum:
17-03-2019 
Petitionaris:
Lies Van Snick 

Geschiedenis

Ondertekeningen