U, de petitionaris
Opstraat

Red de Union-Sandeman!

1.154 ondertekeningen

De K.A. Union-Sandeman vzw, een bloeiende bridge, biljart en backgammonclub, wordt na 42 jaar huur door de Stad Gent uit hun lokaal gezet. De Stad Gent beloofde een oplossing te vinden, maar is nog niet gevonden. Eind januari 2024 staat de club op straat.

Petitie

Wij

zijn een vzw, een door de Stad Gent erkende socio-culturele vereniging, die nagenoeg dagelijks activiteiten organiseert en een tweede thuis vormt voor onze 250 leden, waaronder veel senioren. Zowel in bridge als backgammon behoort de club bij de grootste van het land.

 

constateren

dat het Gentse stadsbestuur, na meer dan 40 jaar, plots het huurcontract niet wil verlengen. Zij beloofden een oplossing te vinden, maar tot op heden werd er geen geschikt alternatief aangeboden. Het Vredeshuis zal het lokaal invullen maar heeft zo'n groot lokaal niet nodig en zal dit niet dagelijks benutten. Het stadsbestuur wil echter momenteel niet afwijken van hun beslissing. Hierdoor is het voortbestaan van onze sterk groeiende club zeer onzeker, eind januari staan we op straat.

 

en verzoeken

dat het stadsbestuur ons huurcontract hernieuwt, of tenminste verlengt tot een geschikte locatie gevonden wordt. Een alternatief is dat we het lokaal delen met het Vredeshuis, dit is in lijn met de visie van Groen dat een flexibel en gedeeld gebruik van lokalen nastreeft als de toekomst hoe we met onze gebouwen moeten omgaan. Het Vredeshuis werkt reeds twee jaar zonder lokaal, de dringendheid van de beslissing kan dus in vraag gesteld worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Gent 
Petitieloket:
Einddatum:
20-01-2024 
Petitionaris:
Michel Quiquempoix 
Organisatie:
K.A Union-Sandeman 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De ontknoping

Op 22 januari, tijdens een vergadering met de Stad Gent, heeft de club het heugelijke nieuws vernomen dat het huurcontract wordt verlengd. Het betreft een huurcontract van drie jaar, wat nu een standaard termijn is binnen de Stad. Onze oprechte dank aan de Stad Gent voor deze beslissing en aan de ondertekenaars van deze petitie. Talloze mensen hebben aan dit dossier gewerkt en gesteund, velen achter de schermen.

+Lees meer...

Ook aan hen onze oprechte dank.

Michel Quiquempoix

23-01-2024

Spaanse Gouverneurswoning?

De Spaanse Gouverneurswoning is een mogelijk alternatief voor onze club. De geschiktheid van deze locatie dient verder grondig onderzocht te worden. Zo zijn er belangrijke investeringen noodzakelijk, en dient er aan een aantal randvoorwaarden voldaan te worden.

+Lees meer...

In de loop van de eerste week van december hopen wij meer duidelijkheid te hebben.

27-11-2023

**Bevestigingsmail **

Na ondertekening ontvangt u een email om uw ondertekening te bevestigen. Mogelijks komt deze in uw ongewenste mail (spam) folder terecht. .

16-11-2023