U, de petitionaris
4x3 afbeelidng over de belgen

Sta de liefde niet in de weg

4 ondertekeningen

Schaf het decreet uit 1830 af dat zegt: 'Den volksraed verklaert dat de leden van het stamhuys van Oranje-Nassau voor altyd uyt alle magt of gezag in België uitgesloten zyn.' Het is onder meer in strijd met de regels van vrij verkeer en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Petitie

Wij

Twee theatermakers uit Nederland.

 

constateren

Dat een mogelijk huwelijksaanzoek van Amalia aan Gabriël, of Elisabeth zal – althans volgens de grondwet – aflopen op een sisser. Wij vinden dat dit niet te houden is. Het is maar menselijk om dit decreet aan te passen. Zo kunnen de koningskinderen trouwen met wie zij willen.

 

en verzoeken

Dit decreet van 24 november 1830 op te heffen door wijziging van de grondwet. Dat wil zeggen dat het aan het einde van een legislatuur voor herziening vatbaar moet worden verklaard, waarna een nieuw parlement een wijziging met tweederde meerderheid moet goedkeuren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Petitionaris:
K.M Degro 
Organisatie:
Theater Over  

Geschiedenis

Ondertekeningen