U, de petitionaris

Steun het autovrije fietspad op de Scheldedijk Wetteren-Schellebelle

1.214 ondertekeningen

Er is protest tegen het geplande fietspad op de Scheldedijk tussen Wetteren en Schellebelle. Door deze petitie te tekenen kan je laten horen dat jij dit veilig en autovrij (school)traject steunt. Bekijk het filmpje van de Fietsersbond Wetteren op de link in de rechtermarge.

Petitie

Wij

de mensen die bekommerd zijn om een autovrij fietstraject tussen Schellebelle en Wetteren.

 

constateren

De Scheldedijk tussen Wetteren en Schellebelle (kant Dendermondsesteenweg) wordt momenteel opgehoogd. De gemeente Wetteren wil de dijk asfalteren en er fietsers op toelaten. Dit veroorzaakt echter protest door enkele buurtbewoners van de wijk Jabeke waarvan de tuin aan de Scheldedijk grenst. Zij vrezen voor een verlies aan privacy. Het risico bestaat dat dit autovrij fietspad op de dijk er helemaal niet komt, of vele jaren vertraging oploopt.

 

en verzoeken

Wij zijn er van overtuigd dat het publiek belang hier vele malen sterker doorweegt. Voor de schoolgaande jeugd die fietst tussen Wetteren en Schellebelle vormt dit nieuwe fietspad een volledig autovrij en dus veilig traject. Door het ondertekenen van deze petitie willen we onze steun betuigen aan de gemeente en relevante overheden om op deze dijk een autovrij en veilig fietspad aan te leggen.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Wetteren 
Petitieloket:
Einddatum:
12-03-2015 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Pieterjan Heyse 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen