U, de petitionaris
Free abu sakha

Stop administratieve detentie - Free Abu Sakha

151 ondertekeningen

Mohammad Abu Sakha, een 24-jarige Palestijn van de Palestijnse Circusschool die meermaals te gast was in De Roma, werd op 14/12/2015 gearresteerd, nadien werd de administratieve hechtenis van 6 maanden steeds verlengd. Er werd nooit een officiële klacht tegen hem ingediend, waardoor hij zich niet kan verdedigen. Afgelopen 5/12/2016 is er bij een zitting in een Israëlisch gerechtshof beslist dat hij nog steeds een gevaar vormt voor de veiligheid. Hij blijft nu opgesloten en kan zich niet verdedigen omdat er geen officiële bewijsstukken tegen hem aangehaald worden. Wij vragen om zijn vrijlating en op z'n minst een eerlijk proces en in het algemeen de opschorting van het systeem van administratieve detentie.

Petitie

Wij

Antwerp for Palestine ism De Roma vzw en sympathisanten van de Palestijnse Circusschool

 

constateren

Mohammad Abu Sakha, een trainer en begeleider van kinderen bij de Palestijnse Circusschool wordt al sinds 14 december 2015 administratief aangehouden door Israël. Deze aanhouding werd na 6 maanden verlengd zonder enige aanklacht. Op 5 december 2016 vond Abu Sakha’s hoorzitting plaats,na verschillende malen te zijn uitgesteld, voor Israëls Hoge Raad. Deze zitting duurde amper 15 minuten en Abu Sakha heeft hierbij geen enkel recht gekregen om zichzelf te kunnen verdedigen.
De uitkomst van deze zitting is dat Abu Sakha nog steeds gezien wordt als een gevaar voor de veiligheid en niet wordt vrijgelaten. Zolang er geen formele aanklacht en officiële bewijsstukken tegen hem worden aangehaald, kan hij zich niet formeel verdedigen en wordt hem op die manier een eerlijk proces ontzegd.

 

en verzoeken

Wij verzoeken u daarom om druk uit te oefenen, samen met uw collega minister van justitie, Koen Geens op jullie Israëlische collega's om het systeem van administratieve detentie, waarbij mensen zonder aanklacht of proces 6 maanden vastgehouden kunnen worden, op te schorten en alle Palestijnse administratieve gevangenen vrij te laten of hen tenminste het recht te geven op een eerlijk proces.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Regering 
Petitieloket:
Einddatum:
02-05-2017 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Antwerp for Palestine 
Organisatie:
Antwerp for Palestine 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen