U, de petitionaris
Foto

Straatverlichting Deinze

639 ondertekeningen

Inwoners Deinze vragen om straatverlichting weer aan te steken tussen 23u en 6u. Het doven van de straatverlichting is ontstaan als besparingsmaatregel. Nu leven we in een heel andere context, de energieprijzen zijn flink gedaald en er wordt sterk ingezet op openbare ledverlichting.

Petitie

Wij

Inwoners Deinze vragen om straatverlichting weer aan te steken tussen 23u en 6u.

 

constateren

Door het ontbreken van straatverlichting voelen de inwoners zich onveilig. Ze ervaren dit als beangstigend als ze zich in de donkere straten en wijken van alle 17 deelgemeenten van Deinze begeven tussen 23u en 6u. Het is dermate donker dat men gedwongen wordt om een zaklamp te gebruiken om te kunnen zien waar men loopt.

Voorstel N-VA Deinze

Stad Deinze zegt neen op gemeenteraad

 

en verzoeken

  • Stad Deinze met deze openbare petitie om de beslissing om de straatverlichting ’s nachts te doven ongedaan te maken.

  • Steek de straatverlichting weer aan tussen 23u en 6u in alle straten van alle 17 deelgemeenten van Deinze.

  • De veiligheid en het veiligheidsgevoel garanderen is een kerntaak van het stadsbestuur.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deinze 
Petitieloket:
Einddatum:
27-09-2023 
Petitionaris:
Glenn Vander Auwera 
Organisatie:
N-VA Deinze 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

PERSBERICHT. N-VA vraagt (tevergeefs) openbare verlichting ’s nachts weer aan te steken: “Veiligheidsgevoel garanderen is één van de kerntaken”

03-10-2023

PERSBERICHT. Ondanks petitie N-VA blijft straatverlichting gedoofd in Deinze: “Een slag in het gezicht van vele inwoners”

03-10-2023

PERSBERICHT. De openbare verlichting blijft uit in Deinze. N-VA reageert teleurgesteld.

“Tijdens onze huisbezoeken, op onze website www.IdeeDeinze24.be en op sociale media blijft de straatverlichting een veelbesproken onderwerp en vragen vele mensen om de straatverlichting weer aan te steken”, zegt N-VA-secretaris Glenn Vander Auwera.

Om na te gaan hoe groot het draagvlak werkelijk is, besloten we om een petitie te organiseren. Ruim 600 personen tekenden deze petitie.

Fractieleider Bart Vermaercke bracht op de gemeenteraad in september het onderwerp ter sprake.

+Lees meer...

Vermaercke: “We voelden ons gesteund door minister Lydia Peeters (OVLD) die de gemeenten opriep om meteen de lichten overal weer aan te steken om de zichtbaarheid in het verkeer te verhogen. De veiligheid en het veiligheidsgevoel garanderen is één van de kerntaken van degelijk bestuur. De energieprijzen zijn immers flink gedaald. Het is niet omdat de criminaliteitscijfers niet stijgen dat we niet moeten ingaan op de vraag van vele inwoners. Ondertussen volgden reeds vele gemeenten de oproep van Peeters”, aldus Vermaercke.

Bangmakers

Vooruit en CD&V beschuldigden N-VA van “bangmakerij”, lachten het onveiligheidsgevoel weg en pleitten voor een campagne om de mensen te overtuigen dat het allemaal maar denkbeeldig is.

Het links blok en de meerderheidspartijen keurden het voorstel resoluut af. Elke lamp die niet brandt is immers minder CO2 uitstoot, waarop Vermaercke fijntjes opmerkte dat er dan wellicht dan ook geen dubbel zo grote ijspiste komt en de kerstverlichting wat soberder wordt.

Verbaasd

Daags na de gemeenteraad verscheen een schepen op het VTM Nieuws met de melding dat er een grote ijspiste komt in Deinze omdat de energieprijzen gedaald zijn en dat we het volk niet alles mogen ontnemen. Glenn Vander Auwera reageert bijzonder verbaasd: “De argumenten om de verlichting niet weer aan te steken worden gebruikt om een ijspiste wel goed te keuren. Ik snap niet waarom het één niet kan en het ander wel. De besparingscijfers zijn minimaal. Het is duidelijk dat de politieke agenda beslist. Alweer wordt met de bevolking geen rekening gehouden. Integendeel, men zegt letterlijk: ‘beste burger, u maakt uzelf wat wijs met uw onveiligheidsgevoel.’”

Klik hier om het persbericht van N-VA Deinze te lezen

02-10-2023