17 05 2015 congres en meer 085

Voor gelijke rechten van huwelijk: laat Adel en Lieve trouwen

"101 signatures"

Iedereen heeft recht op een huwelijk, maar partners van verschillende origine, zeker wanneer één van beiden van Arabische origine is, wordt het huwelijk onmogelijk gemaakt. Dit wordt momenteel ondervonden door de petitionaris en haar Egyptische partner met wie zij wil trouwen. Dat er een controle is, is niet meer dan normaal, maar dat mag niet impliceren dat integere liefdespartners het recht op een huwelijk wordt ontzegd.

Pétition

Nous

vrienden, familie, sympathisanten, mensen van verschillende origine, racismebestrijding,

 

Observation

Verboden Liefde, Romeo en Juliet in de 21ste eeuw, ja zo vergaat het Adel en Lieve, geboren in verschillende landen, maar zo verliefd dat ze hun Liefde met een huwelijk willen bezegelen en heel graag samen zouden wonen. Zij waren dan ook verbijsterd dat hun dit recht werd ontzegd. Het vereiste ‘attest van geen huwelijksbeletsel’ wordt niet afgeleverd en hiervoor gaan zij dan ook al geruime tijd door een helse procedure. Liefde is een misdrijf… U wordt beschuldigd van volgend misdrijf: 'nakend huwelijk met… ' Zo luidt het letterlijk in het politieverslag, want ja het lot heeft zo gewild dat Lieve in België is geboren en Adel in Egypte. Uiteraard dient er een maatschappelijke controle te zijn, maar wanneer de partners en hun omgeving getuigen van hun oprechte Liefde, kan het in ons zo open en democratisch land toch niet mogelijk zijn dat dit recht op een huwelijk en samenwonen niet geldt als een van de partners de Egyptische nationaliteit heeft? Zeker wanneer de beide partners voldoen aan alle huwelijksvoorwaarden, elkaars talen leren en zich verdiepen in ieders cultuur.

 

et requête

  • Dat het recht op huwelijk en samenwonen (gezinshereniging), onafhankelijk van origine wordt gerespecteerd en 'het attest van geen huwelijksbeletsel' wordt afgeleverd als aan alle objectieve criteria is voldaan.
  • Dat aan Lieve en Adel onverwijld een 'attest van geen huwelijksbeletsel' wordt afgeleverd, omdat zij beiden voldoen aan alle huwelijksvoorwaarden.

Statut actuel

Cette pétition n’est pas ouverte pour réunir des signatures. will_be_signable: Nous vous avons envoyé un e-mail à partir de webmaster@petities.nl. Pour continuer votre pétition, vous suivez le lien qui se trouve dans l’ e-mail.

 

Détails

Adressé à :
Regering 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
06-11-2015 
'Statut:'
Retiré 
'Pétitionnaire:'
Lieve Vissers 
'Site web:'

Histoire

Signatures