U, de petitionaris
179984789 106026358308947 8113701299183438447 n %281%29

Vooruitgang in de verpleegkunde: minder administratie, meer tijd voor de zorg

2 ondertekeningen

Een verpleegdossier moet aan zoveel elementen voldoen. Heb je niet alles opgenomen in je dossier? Dan kan hieruit volgen dat je alle vergoedingen voor de zorg moet terug betalen, hoewel je deze zorgen hebt uitgevoerd. Dit moet anders: minder lasten en afschaffing van de vergoedingsvoorwaarde.

Petitie

Wij

Elke thuisverpleegkundige, zorgkundige en de patiënten die zij zo goed verzorgen

 

constateren

Het is tijd voor echte verandering in de zorgsector. Dat doe je niet met premies maar met wetswijzigingen die echt iets betekenen voor de sector. Dit is de eerste stap: minder administratie, meer tijd voor de zorg. En vooral: minder gestraft worden omdat je de administratie niet tot op de letter juist uitvoert ingevolge onduidelijke wetgeving.

 

en verzoeken

Een wijziging van de artikelen 8 §3, 5, §4, 2° en §5bis 5° zal ervoor zorgen dat de administratieverplichtingen niet langer een vergoedingsvoorwaarde zijn, minstens dat deze verplichtingen worden verminderd. Is het echt nodig om de vergoedingen van de zorg terug te vorderen omwille van het niet-registreren van pseudocodes (die slechts in 5,8% van de palliatieve zorgen geregistreerd werden in 2019)?

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kamer van Volksvertegenwoordigers 
Petitieloket:
Einddatum:
07-09-2021 
Petitionaris:
Eva Van Meirhaeghe 
Organisatie:
VZW Onze Thuisverpleging 

Geschiedenis

Ondertekeningen