U, de petitionaris

Wijziging verkiezingsreglement voor rector van de UGent

470 ondertekeningen

Met deze petitie willen we de brede universiteitsgemeenschap van UGent scharen achter een oproep aan het universiteitsbestuur om zo snel mogelijk een nieuw verkiezingsreglement in te voeren dat binnen een redelijk aantal stemrondes een rector oplevert.

Petitie

Wij

Alle kiezers die aan de rectorverkiezingen aan de UGent deelnemen.

 

constateren

Voor de vierde maal hebben duizenden mensen gestemd om uit te maken wie voor de komende jaren onze rectorenduo moet worden. De sympathie voor en de betrokkenheid bij onze universiteit spreken uit de opkomst voor die verkiezingen. Het zou een feest van de democratie kunnen heten, ware het niet dat het verkiezingsreglement (dat een tweederdemeerderheid vereist) het quasi onmogelijk maakt om tot een uitkomst te komen.

Geen enkele democratie eist dat een kandidaat een tweederdemeerderheid achter zich krijgt. De personen die we het meest geschikt achten, kunnen gerust met wat minder draagvlak drijvende gehouden worden. Er werken aan de universiteit excellente politicologen die de Raad van Bestuur helpen om de ideale scenario’s en dito drempels en meerderheden uit te werken.

 

en verzoeken

het universiteitsbestuur om zo snel mogelijk een realistisch verkiezingsreglement in te voeren dat binnen een redelijk aantal stemrondes een rector oplevert.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Universiteitsbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
09-08-2017 
Petitionaris:
Bart Defrancq 

Geschiedenis

Ondertekeningen