U, de petitionaris
Untitled

Zwaardere straffen voor daders alle soorten huiselijk geweld.

5 ondertekeningen

Daders van huiselijk geweld komen meestal weg met hun daden terwijl slachtoffers vaak in de steek worden gelaten door bevoegde instanties. Dit zorgt ervoor dat slachtoffers nog jaren mishandelingen ondergaan omdat ze geen vooruitzichten hebben, geen hulp en het gevoel hebben niet geloofd worden.

Petitie

Wij

Ik vraag steun en hulp aan alle mensen die niet akkoord zijn met huiselijk geweld.

 

constateren

Daders van huiselijk geweld, ALS ze al voor de rechtbank komen, krijgen in verhouding met het leed van het slachtoffer meestal een voorwaardelijke straf terwijl het slachtoffer gewoonlijk jaren mishandeld werd. De dader komt ermee weg terwijl het slachtoffer dit zich heel haar/zijn leven moet meedragen. Slachtoffers hebben op dit punt minder rechten dan daders. Tijd voor verandering!

 

en verzoeken

  • Daders van huishoudelijk geweld zouden effectieve gevangenisstraffen moeten krijgen.
  • Bescherming van eventuele kinderen.
  • Sneller opstreden bij stalking.
  • Vergoeden van psychologische hulp van het slachtoffer.
  • Verplichte therapie voor de daders.

Slachtoffers zouden geen schrik meer mogen hebben om dit te kunnen aangeven en om veilig te kunnen vertrekken uit deze situaties. Jullie kunnen hier mee voor zorgen! Zet slachtoffers niet in de kou...

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Vlaams Parlement 
Petitieloket:
Petitionaris:
Anke Marquetecken 

Geschiedenis

Ondertekeningen