You, the petitioner

Afschaffing van het hoofddoekenverbod in alle scholen van Antwerpen

6 signatures

Ik ben tegen het hoofddoekenverbod op school en werk. Mensen moeten kunnen dragen wat ze willen en waar ze zich goed bij voelen. De hoofddoek is de identiteit van de moslim, door het hoofddoekverbod neem je hun identiteit van hun af. Minder mensen zullen gaan werken of naar school gaan omdat ze geen hoofddoek mogen dragen. Het dragen van een hoofddoek word niet verplicht, het is een eigen keuze maar het uitdoen van je hoofddoek bij school en werk is wel een verplichting. Bij wie zit dan de vrijheid?

Ben je ook tegen het hoofddoekenverbod? Teken dan deze petitie

Petition

We

vinden dat iedereen recht heeft om te kunnen dragen wat zij willen. En ook in een christelijke school.

 

observe

Ik ben teleurgesteld. Teleurgesteld omdat ik in een vrij, democratisch land als Belgiƫ nooit volledig mezelf kan zijn. Ik draag een hoofddoek. Voor vele mensen is de hoofddoek niks minder dan een stukje stof. Voor mij is het een groot deel van wie ik ben en een groot deel van mijn religieuze identiteit. Het dragen van een hoofddoek was een keuze die ik zelf heb gemaakt. Een keuze waar veel mensen zich blijkbaar tegen keren. Een keuze waar niet iedereen achter staat.

 

and request

Onze doel is dat het hoofddoekverbod word afgeschaft. Omdat elke mens het recht heeft om te studeren zonder dat zijn of haar geloof daar een invloed op kan hebben. Een verbod op het dragen van een hoofddoek zal enkel de kansen afnemen van de jonge ambitieuze vrouwen die vechten voor hun toekomst.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Antwerpen (district) 
Petition desk:
Lead petitioner:
Anissa Daoudi 

History

Signatures