U, de petitionaris
Hoofddoek

Afschaffing van het hoofddoekenverbod in het GO! Onderwijs

3.106 ondertekeningen

Al jarenlang heerst er een hoofddoekenverbod op scholen in het GO! Onderwijs. Wij hopen d.m.v. deze petitie hier verandering aan te brengen. Een verbod dat ethisch niet correct is en de rechten van jongeren beperkt om henzelf te zijn. Steun ons door deze petitie te ondertekenen.

Petitie

Wij

De (oud-) leerlingen van het GO! Onderwijs en al wie tegen het hoofddoekenverbod is.

 

constateren

Vandaag de dag leven we in een diverse samenleving dat bestaat uit mensen met verschillende culturen, geloven en etniciteiten. Het verbod op religieuze kentekens neemt niet enkel de rechten van studenten af om zichzelf te kunnen uiten, maar eveneens beperkt het scholieren om in contact te komen met de diverse samenleving die zich buiten de schoolmuren bevindt.

 

en verzoeken

Regels zijn belangrijk, maar niet wanneer deze de vrijheden van een persoon beperken. Er werd geen rekening gehouden met de leerlingen die de hoofddoek uit vrije wil dragen met als gevolg dat het verbod een intens effect heeft op jonge studentes en hun schoolcarrière. Met deze petitie hopen we de Raad GO! te bereiken met als doelstelling om dit verbod op te heffen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
15-02-2024 
Petitionaris:
Ilham B 

Geschiedenis

Ondertekeningen