You, the petitioner
Hoofddoek

Afschaffing van het hoofddoekenverbod in het GO! Onderwijs

3,106 signatures

Al jarenlang heerst er een hoofddoekenverbod op scholen in het GO! Onderwijs. Wij hopen d.m.v. deze petitie hier verandering aan te brengen. Een verbod dat ethisch niet correct is en de rechten van jongeren beperkt om henzelf te zijn. Steun ons door deze petitie te ondertekenen.

Petition

We

De (oud-) leerlingen van het GO! Onderwijs en al wie tegen het hoofddoekenverbod is.

 

observe

Vandaag de dag leven we in een diverse samenleving dat bestaat uit mensen met verschillende culturen, geloven en etniciteiten. Het verbod op religieuze kentekens neemt niet enkel de rechten van studenten af om zichzelf te kunnen uiten, maar eveneens beperkt het scholieren om in contact te komen met de diverse samenleving die zich buiten de schoolmuren bevindt.

 

and request

Regels zijn belangrijk, maar niet wanneer deze de vrijheden van een persoon beperken. Er werd geen rekening gehouden met de leerlingen die de hoofddoek uit vrije wil dragen met als gevolg dat het verbod een intens effect heeft op jonge studentes en hun schoolcarrière. Met deze petitie hopen we de Raad GO! te bereiken met als doelstelling om dit verbod op te heffen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Schoolbestuur 
Petition desk:
Closing date:
2024-02-15 
Lead petitioner:
Ilham B 

History

Signatures