U, de petitionaris
Cf0bac60 b1f0 4d83 bde2 6d28bb68e009

Behoud De Koornbloem

974 ondertekeningen

Er wordt gewerkt aan een centralisering van de scholen in Torhout. Dit betekent dat ze het wijkschooltje 'Koornbloem' willen sluiten in het schooljaar 2028-2029. Wij willen de school behouden voor onze kinderen en de toekomst van de kinderen van deze gemeenschap.

Petitie

Wij

zijn bezorgde ouders van kinderen die nu en in de toekomst school lopen/zullen lopen in 'De Koornbloem'.

 

constateren

Men wil 'De Koornbloem' als unieke wijkschool sluiten en deze centraliseren samen met de andere vestigingen van de Oefenschool in een nieuw gebouw langs de Ernest Claeslaan. PIJNPUNTEN NIEUWE SCHOOL: - Te grootschalig (+ 500 lln) - De plannen houden te weinig rekening met kinderen die niet/minder aarden in grote groepen, introverter zijn, nood hebben aan geborgenheid, nood hebben aan meer zorg of ondersteuning omwille van de grotere omvang van zowel de school als de klasgroepen. - De weg er naartoe is erg onveilig. Kinderen van De Koornbloem moeten het rondpunt van de op- en afrit van de autosnelweg trotseren op de meest drukke momenten. - De ligging is midden in een woonwijk binnen het centrum. Dit creëert extra verkeersoverlast, extra onveiligheid. - De buurtbewoners zullen meer lawaaihinder, verkeerslast ondervinden binnen hun woonwijk. -De meerwaarde van het wonen op Maria Assumpta verdwijnt. Een laatste ontmoetingsplaats voor jonge gezinnen en de lokale gemeenschap verdwijnt. ! Daarnaast betreuren wij de gebrekkige informatie en communicatie van het schoolbestuur. WAT ZAL ER VERLOREN GAAN TEN GEVOLGE VAN DE SLUITING VAN DE KOORNBLOEM? - Kleinschalige en persoonlijke leefomgeving - Voldoende aandacht voor individuele (talent)ontwikkeling van de kinderen - Op maat gemaakt onderwijs voor specifieke leerbehoeften - Continuïteit en stabiliteit - Toegankelijkheid - Relationele verbondenheid tussen leerlingen, maar ook leerkrachten en ouders. - Veiligheid door nabijheid - De school vormt een basis voor de sociale gemeenschap van de wijk - Een laatste ontmoetingsplaats verdwijnt binnen deze gemeenschap - De jarenlange gevestigde jeugdbeweging en hun vertrouwde omgeving

 

en verzoeken

Bovenal dat de wijkschool 'de koornbloem' kan behouden worden! Op zijn minst: Begrip, overleg en open communicatie.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petitie.be. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Schoolbestuur 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2023 
Petitionaris:
Lisa Hemeryck 
Organisatie:
Onze kinderen, onze koornbloem 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen