You, the petitioner
Sint lutgardis postcard

Behoud het historische schoolgebouw Sint-Lutgardis te Mortsel

441 signatures

Het stadsbestuur van Mortsel overweegt om de historische voorbouw van de Sint-Lutgardisschool af te breken. Deze school heeft een belangrijke historische, emotionele en symbolische waarde.

In de plaats komt een nieuwbouwproject in het voordeel van project ontwikkelaars (lees appartementsblokken).

Wij vragen het behoud van een openbare functie (kleinschalige receptie- en feestzaal, ruimte voor cultuur en tentoonstellingen, erfgoedhuis en herdenking 5 april …) in harmonie met kleine woongelegenheden.

Petition

We

Wij, inwoners van Mortsel en buurgemeenten, en iedereen met respect voor historisch erfgoed

 

observe

  • dat het stadsbestuur van Mortsel de vernietiging plant van de voorbouw van de Sint-Lutgardisschool in het hart van Mortsel, de school die in 1943 werd gebombardeerd, en daardoor beladen is met symboliek ter herdenking;
  • dat deze school een belangrijke historische en emotionele waarde heeft voor de inwoners van Morstel, zowel de gevel als het interieur;
  • dat het bestuur vrijwel enkel oog heeft voor de financiële kant zonder visie omtrent de invulling van het gebouw en dit gewoon overlaat aan projectontwikkelaars.

 

and request

aan het college van burgemeester en schepenen van Mortsel om het frontgebouw van de Sint-Lutgardisschool te bewaren, te beschermen en een publieke herbestemming te geven. Het is een belangrijke, historische plaats die moet behouden blijven - maak van deze school een plaats waar het erfgoed en de geschiedenis van Mortsel gekoesterd en bestudeerd kan worden en bovendien een plaats voor culturele gebeurtenissen: een huis ván en vóór de gemeenschap.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Mortsel 
Petition desk:
Closing date:
2019-02-01 
Lead petitioner:
Wim De Bie 
Website:

History

Signatures