Img 5279

Beroepstitel HBO Verpleegkunde

"407 signatures"

Voor het schooljaar 2023-2024 besliste de Vlaamse regering de titel HBO verpleegkunde aan te passen naar Basisverpleegkunde. Dit echter zonder concrete voorstellen bij het opstarten van het betreffende schooljaar. Wij kregen tot op heden dezelfde inhoud als voordien en eisen deze titel te behouden!

Pétition

Nous

Studenten (en docenten) HBO Verpleegkunde/ Basisverpleegkunde gestart in het schooljaar 2023 - 2024.

 

Observation

Zoals het artikel in de Knack omschreef in 2023, 'Tekort aan verpleegkundigen oplossen? Alleen een hoger loon zal niet volstaan'. Correct, duidelijkheid en respect zouden al een prachtig begin zijn.

De huidige situatie is onduidelijk en ondoorzichtig. Het schooljaar 2023 - 2024 lijkt een experiment, waar wij als beginnende studenten de slachtoffers van zijn. Tevens vinden wij het niet kunnen dat deze opzet niet van toepassing is in Wallonië.

 

et requête

Wij, studenten gestart in het schooljaar 2023 - 2024, eisen het diploma met de titel HBO Verpleegkundige te mogen ontvangen aan het einde van de rit. Om op deze manier de correcte volgende stappen te zetten in onze carrière.

Signer cette pétition

 
Par e-mail nous vous envoyons un lien vous permettant de confirmer votre signature. Vos données ne sont pas transmises à des tiers et restent auprès de la Fondation Petition.be. Vous en lirez plus dans notre privacyverklaring.

Détails

Adressé à :
Vlaams Parlement 
'Guichet de pétition:'
'Date de fin:'
31-08-2024 
'Pétitionnaire:'
Verpleegkundige in Opleiding 

Histoire

Signatures

Mises à jour

‘Tekort aan verpleegkundigen oplossen? Alleen een hoger loon zal niet volstaan’

Willen jullie graag heel het artikel van de Knack lezen? Klik dan op de link onderaan de beschrijving. Het is zeker de moeite waard!

https://www.knack.be/nieuws/belgie/maatschappij/tekort-aan-verpleegkundigen-oplossen-alleen-een-hoger-loon-zal-niet-volstaan/.

28-03-2024

Honderd handtekeningen!

Op nog geen 48 uur tijd hebben we dankzij jullie al 100 stappen dichter bij ons doel gezet. Keep it going!

Bedankt voor jullie steun.

26-03-2024