You, the petitioner
Img 5279

Beroepstitel HBO Verpleegkunde

410 signatures

Voor het schooljaar 2023-2024 besliste de Vlaamse regering de titel HBO verpleegkunde aan te passen naar Basisverpleegkunde. Dit echter zonder concrete voorstellen bij het opstarten van het betreffende schooljaar. Wij kregen tot op heden dezelfde inhoud als voordien en eisen deze titel te behouden!

Petition

We

Studenten (en docenten) HBO Verpleegkunde/ Basisverpleegkunde gestart in het schooljaar 2023 - 2024.

 

observe

Zoals het artikel in de Knack omschreef in 2023, 'Tekort aan verpleegkundigen oplossen? Alleen een hoger loon zal niet volstaan'. Correct, duidelijkheid en respect zouden al een prachtig begin zijn.

De huidige situatie is onduidelijk en ondoorzichtig. Het schooljaar 2023 - 2024 lijkt een experiment, waar wij als beginnende studenten de slachtoffers van zijn. Tevens vinden wij het niet kunnen dat deze opzet niet van toepassing is in Wallonië.

 

and request

Wij, studenten gestart in het schooljaar 2023 - 2024, eisen het diploma met de titel HBO Verpleegkundige te mogen ontvangen aan het einde van de rit. Om op deze manier de correcte volgende stappen te zetten in onze carrière.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Vlaams Parlement 
Petition desk:
Closing date:
2024-08-31 
Lead petitioner:
Verpleegkundige in Opleiding 

History

Signatures

Updates

‘Tekort aan verpleegkundigen oplossen? Alleen een hoger loon zal niet volstaan’

Willen jullie graag heel het artikel van de Knack lezen? Klik dan op de link onderaan de beschrijving. Het is zeker de moeite waard!

https://www.knack.be/nieuws/belgie/maatschappij/tekort-aan-verpleegkundigen-oplossen-alleen-een-hoger-loon-zal-niet-volstaan/.

2024-03-28

Honderd handtekeningen!

Op nog geen 48 uur tijd hebben we dankzij jullie al 100 stappen dichter bij ons doel gezet. Keep it going!

Bedankt voor jullie steun.

2024-03-26