You, the petitioner
13958234 1749297835325646 6715676877853655326 o

De tuin in de Mellaertsstraat is van ons!

353 signatures

Wij, de Moorkensbuurt, willen opnieuw naar onze Mellaerttuin omdat

  • mensen met of zonder tuin er rustig kunnen genieten van een stukje groen

  • Borgerhout kreunt onder het tekort aan openbare ruimte

  • Het zonde is dat er zo’n groot stuk groen achter slot en grendel zit.

  • corona ons in de buurt houdt en we dichtbij huis openbare ruimte willen opzoeken om ons te ontspannen.

Door deze petitie te tekenen zeg je JA voor meer groen in Borgerhout NEE tegen het huidige beleid van AG Vespa voor tijdelijk ruimte gebruik JA tegen het terug eisen van openbare ruimte.

Petition

We

Buurtbewoners van Borgerhout en genieters van de Mellaerttuin sinds 2014, sympathisanten

 

observe

In 2014 startte Ecokot met de opbouw van een samentuin in de Mellaertsstraat. Buurtbewoners vonden er hun tuin, speeltuin, kippen, moestuin, bar. Kortom een plek van en voor de buurt vol met toffe avonden en volkskeukens.

In oktober 2016 moest de tuin ontruimd worden omdat AG Vespa, eigenaar van het domein, er appartementen op ging bouwen. We moesten snel vertrekken want de appartementen gingen snel gebouwd worden.

We zijn 2021 en er staat nog steeds géén appartementsgebouw.

We vroegen al vriendelijk aan AG Vespa om het domein open te stellen voor de buurt zolang er niet op gebouwd wordt. Maar op deze vraag kregen we een “NEE” aangezien “er na het bouwverlof (augustus 2020!) gestart zou worden met de werf.”. We zijn ondertussen bijna een jaar verder en er is nog steeds niets gebeurd.

 

and request

Door deze petitie te tekenen zeg je JA voor een heropening van de tuin tot het starten van de werf in de Mellaertstraat, onder toezicht van buurtbewoners NEE tegen het gesloten houden van een mooi stuk groen zolang er NIETS gebeurt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting petitie.be. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Petition desk:
Lead petitioner:
Katrin Van den Troost 
Organisation:
Buurtbewoners van Mellaertsstraat 

History

Signatures